V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

19 februarja 2017 Šport


Drugi dan evropskega prvenstva v dvoranskem hokeju za članice Challenge I  v portugalskem mestu Cascai so slovenske prvakinje, hokejistke Moravskih Toplic utrpele dva poraza. V tretjem kolu  je  Pisa iz Italije premagala Moravske Toplice z rezultatom 4:1, edini zadetek za Moravske Toplice je zadela Petra Drvarič.  V  četrtem kolu  je Dinamo iz Moskve bil boljši od Moravskih Toplic s 14:0. Slovenske prvakinje ostajajo po dveh dneh evropskega prvenstva pri eni zmagi  proti Dowlaisu iz Walesa z rezultatom 2:1.

V četrti etapi mednarodne kolesarske dirke po Algarveju na Portugalskem je na  203 km dolgi progi   prekmurski kolesar Simon Špilak član ruske Katjuše prišel v cilj v času zmagovalca a je bilo to dovolj za 60. mesto. Danes imajo na Portugalskem kolesarji še zadnjo etapo dolgo  179 km.

Na članskem  dvoranskem prvenstvu v atletiki je v Celju  med pomurskimi atleti edini državni naslov osvojil v skoku v daljino Nino Celec od Grada član Atletskega kluba Slovenske Bistrica, ki je preskočil  738 cm. Med člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote je  v teku na 60 metrov bila druga v »A« finalu Tami Ščančar v času 7,66, Anja Benko pa je bila v času 8.03 v »B« finalu druga, skupno pa osma.

Rokoborsko društvo Sobota je  v Murski Soboti pripravilo državno prvenstvo  v rokoborbi v grško rimskem slogu za mladince ter mlajše in starejše dečke  na katerem je sodelovalo 35 rokoborcev iz treh slovenskih klubov. Med mlajšimi dečki so iz soboškega kluba postali državni prvaki: Aljaž Petrijan, Tine Golob, Etien Komaricki, Natan Vogrin, Amadej Kastelic, Niko Bedők, Blaž Bukvič in Uroš Malačič. V kategoriji starejših dečkov so med soboškimi tekmovalci postali državni prvaki: Reno in Nikola Šimunković, Nejc Gomboc in Jernej Hozjan. V kategoriji mladincev pa so osvojili naslove državnih prvakov: Nikola Šimunković, Luka Gumilar, Klemen Podgorelec in Niko Ficko iz  Rokoborskega društva Sobota.

V Ljubljani je bil peti turnir državnih strelskih ligah. V  prvi »A« ligi v streljanju s standardno zračno puško so moštveno bili Turniščani sedmi, Črenšovci deveti, Tišinčani enajsti in Gančani 12.ti. Posamično se je Mitja Černi iz Gančan uvrstil na 10. mesto, Robi Markoja na 11. in Žan Kelenc iz Črenšovec na 14. mesto.  V prvi »B« slovenski strelski  ligi je bil Ljutomer peti, strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija  so bili šesti, dobrovniško Jezero deseto in Radgončani enajsti. Posamično je zmagal Peter Šomogoy iz dobrovniškega Jezera, sedma je bila Antonija Kosi in osmi Rajko Robnik oba iz Ljutomera.

V 15. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za članice je Radenska  iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Litijo z rezultatom 6:2. Za  Radensko so največ kegljev podrle: Vlasta Hojnik 545, Cvetka Štiberc 532 in  veteranka Marika Kardinar  528, pri Litiji je Veronika Ivančič podrla 514 kegljev.

Že včeraj smo poročali, da  je v prvi »B« slovenski kegljaški ligi I ekipa Radenske  na kegljišču Vikenda premagala  trboveljski Rudar s 6:2. V 3.slovenski ligi, vzhod   je II. ekipa Ceršaka premagala  II. ekipo Radenske s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli: Ivan Lesjak 523, Franc Šebjanič 512 in Dušan Pohovnikar 500 kegljev.

V  prvem kolu zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi  za člane je Panvita Pomgrad v Murski Soboti prepričljivo premagala Sip Šempeter s 3:0. Za soboške odbojkarje, ki so nastopili brez poškodovanega kapetana Gorazda Flisarja so največ točk k zmagi prispevali:   Jernej Detela 20, novi kapetan Aljoša Bogožalec  18 in Jakob Rojnik 12 točk; pri Šempetru se je odlikoval  Danijel Pokeršnik s 16.točkami.

V 16.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice so odbojkarice Calcita v Ljubljani premagale puconsko  Kemo s 3:0. Odbojkarice Keme je po slovesu Bojana Novaka s trenerskega mesta prvič vodil njegov pomočnik Sebastjan Lenarčič. Za Kemo so največ točk zadele: Iva Škraban 8, Katja Karin Pintarič 5 in Mateja  Kadiš tri točke; pri Calcitu se je odlikovala Slavica Koleva s 15.točkami.

V  16. kolu  druge vzhodne  slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke premagale Braslovče s 3:0. V  16.kolu 3. slovenske lige, vzhod za članice  sta pomurski ekipi igrali takole:  Prevalje II – Kema II 3:1, Turbina Selnica – Murania Lendava 3:0.

V 13.kolu pomurske košarkarske lige za člane je Košarkarsko društvo Nona v Murski Soboti premagalo Tropicano iz Bistrice z rezultatom 75:57. Pri soboški ekipi  sta k zmagi prispevala po 28 točk: Tomaž Novak in Tadej Horvat; pri Tropicanu je Danijel Trstenjak zadel 26 točk in Blaž Laci 10 točk. Na lestvici zdaj znova vodi Nona  z 18.točkami.

Preglejmo še izide nekaterih prijateljskih pripravljalnih nogometnih tekem:  Mura – Drava 2:1, Luš Beltinci – Cirkulane 4:0, Mura mladinci – Grad 3:3, Odranci – Lesoplast Križevci 1:0, Nafta – Varaždin 3:0 in Gutorfőlde Madžarska  – Dobrovnik 2:5.

Nekdanji nogometaš Mure  Erik Janža doma iz Puževec  pri češki ekipi Viktorije v Plznu v uvodni tekmi spomladanskega kola ,ko so jo njegovi nogometaši zmagali  proti Pribranu z 1:0 ni dobil priložnost za nastop. Janža je sicer bil v kadru ekipe a med tekmo ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Na državnem prvenstvu gluhih v Šempetru so med 27. šahisti tekmovali tudi člani Društva gluhih Murska Sobota. Naslov državnega prvaka je osvojil Stanislav Veršič iz Ljubljani; med pomurskimi šahisti je bil Anton Marič deseti in Bojan Gjerek enajsti.