V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

19 decembra 2017 Šport


V 4.kolu druge avstrijske lige v badmintonu je BSC 70 Linz za katerega igra Lendavčan Miha Horvat utrpel poraz proti ekipi  Wiener Neustadtu z rezultatom  5:3. Za Linz je Miha Horvat odigral dva dvoboja. V moških dvojicah je  z  Miho Šepcem  po vodstvu z 1:0  proti dvojici: Josip Uglešić – Rüudiger Gnet na koncu izgubil z rezultatom 2:1. V mešanih dvojicah pa je utrpel poraz še s soigralko Ano Marijo Šetina proti Georgu Stoisserju in Barbari Galos z 2:0. Po štirih kolih vodi na lestvici Pressbaum s 7.točkami, Linz  je na četrtem mestu s štirimi točkami. Prvenstvo se bo nadaljevalo 6. januarja, ko bo Linz gostoval pri vodilni ekipi Pressbauma.

V Ljubljani je bil  v organizaciji Strelskega društva Črenšovci minuli konec tedna tudi   3.    članski turnir v prvi A in B državni  ligi v streljanju s standardno zračno puško.  Med člani v prvi »A« ligi se je posamično najbolje uvrstil Žan Kelenc iz Črenšovec, ki je bil s 412,3. krogi šesti. Moštveno  so bili Turniščani šesti, Tišinčani deveti in Črenšovci deseti med 12. ekipami. V  prvi »B« državni ligi je bila najboljša v posamični konkurenci Antonija Kosi iz Ljutomera s 408. krogi. Moštveno so bile Ljutomerčani  v postavi: Antonija Kosi, Nuša Špindler   in Rajko Robnik drugi. Strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija ob Ščavnici so bili šesti, Gančani sedmi in dobrovniško Jezero deseto.

V  zadnjih kvalifikacijskih tekmah  v državnem prvenstvu v odbojki za  kadetinje so mlade odbojkarice Sobote  bile izjemno uspešne. Kadetinje so s sedmimi zmagami in enim porazom uspešno opravile kvalifikacijske tekme. V A odbojkarsko ligo  so se uvrstile tudi starejše deklice, kar je dokaz o dobrem strokovnem delu  z mladimi v Ženskem odbojkarskem klubu Sobota.

V 7. kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu je vodilni Maži bar iz Ižakovec v Filovcih premagal  Kouvrane z rezultatom 13:12.  Drugi na lestvici Špirič iz Černelavec je bil boljši od Picola v Melincih  z 22:3. V preostalem srečanju  je   bakovski Mokoš premagal Športno društvo Dokležovje z rezultatom 13:12.  Tretja na lestvici Leona iz Ljutomera je bila prosta.

V drugi pomurski ligi v elektronskem pikadu so v derbiju kola  vodilne Čarne vrane iz Ižakovec  proti   drugi ekipi na lestvici Pikadu klubu Graba team v Dokležovju  utrpele prvi poraz z rezultatom 15:10. V preostalem srečanju je Kocka bar  iz Renkovec bil boljši od ekipe Bar Tiffany iz Črenšovec s 13:12. Dvoboj med ekipo Naš bar Melinci in Don Matija Bogojina bo 6. januarja, Bar Klement iz Murske Sobote pa je bil prost.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote je objavilo  rezultate  po desetih mesečnih hitropoteznih šahovskih turnirjih za koledarsko leto 2017. Med člani je bil najboljši Denis Gjuran, drugi je bil Boris Kovač tretji Danilo Hari, četrti Jože Gruškovnjak in peti Igor Kos.  Med mladinci je zbral največ točk Nejc Hanc, drugi je bil Dani Lenček Kranjec, tretji Enej Meglič, četrta Alina Lukač in peti Martin Mohar. Na turnirjih je sodelovalo skupno  39 šahistov.