V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport in šah

20 decembra 2017 Šport


V povratni odbojkarski tekmi  šestnajstine finale mednarodnega pokala evropske odbojkarske zveze so odbojkarji ACH Volleya v Ljubljani premagali  Novi Pazar z rezultatom 3:0 in se  uvrstili v osmino finala tega tekmovanja. Za odbojkarje ACH Volleya je štiri točke k zmagi prispeval tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote, ki se je v letošnji sezoni iz avstrijske Posojilnice Dob preselil v Ljubljano.

Na  2. odprtem članskem namiznoteniškem turnirju Slovenije je v Logatcu sodelovalo  63 članov in članic iz 19 slovenskih klubov. V  članski konkurenci se je na drugo mesto uvrstil  Pucončan Mitja Horvat, ki zdaj igra za ravenski Interdiskont. V finalu je Horvata premagal Tilen Cvetko iz novomeške Krke s 4:3.  Med ostalimi pomurskimi igralci se je na tretje vrsto uvrstil Bojan Ropoše iz Keme, ki je v polfinalu izgubil proti Cvetku z s 4:2. Na peto mesto se je uvrstil Luka Norčič iz Keme.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča  bo na strelišču Agrocorna v Turnišču pripravilo od danes do petka  3. turnir mednarodne strelske First lige v streljanju z zračno pištolo.  Na tekmovanju bo do petka sodelovalo 11 ekip z 41. strelci, po dveh turnirjih pa vodi moštveno  Strelski klub Ptuj in posamično Kevin Venta iz ormoškega Kovinarja. Med pomurskimi strelskimi društvo so Turniščani trenutno na petem mestu.

V 5.kolu lendavske lige v elektronskem pikadu  je  v derbiju kola vodilna I. ekipa Kvatro Gala iz Doline premagala  drugo uvrščeni Bar Lero iz Petišovec  z rezultatom 11:5. Tretji na lestvici West Pince je bil boljši od Boom bara iz Gaberja z rezultatom  11:5. Še preostala rezultata: Mansarda  Lendava-  Bar Matko Kapca  5:11 in Retro caffe Lendava – Kvatro Gal II Dolina 9:7,kar je prva zmaga ekipe Retro caffeja.

V Gornji Radgoni so uradno razglasili najboljše  šahiste za leto 2017. V počasnem šahu je na mesečnih hitropoteznih  turnirjih zbral največ točk  Silvester Puntigam, drugi je bil Gregor Vohl in tretji Jurij Ojsteršek. V hitropoteznem šahu  je prav tako zmagal Silvester Puntigam, drugi je bil Jurij Ojsteršek in tretji Dare Dvanajšček.