Domov

Šport in šah

21 decembra 2017 Šport


Na  mednarodnem košarkarskem turnirju v Zalaegerszegu na Madžarskem so sodelovali tudi člani Košarkarskega kluba Lindau iz Lendave. V uvodni tekmi je Lindau premagal ekipo Bathory Barati  iz Zalaegerszega z rezultatom 80:44, v tekmi za prvo mesto  je bil Niederwald boljši od Lendavčanov, ki so osvojili drugo mesto , z rezultatom 72;52. Za Lindau so na Madžarskem igrali: Dejan Zrna, Sani Horvatič, Sašo Kuk, Tomas Hozjan, Beno Gőnc, Matej Čeke, Robi Novak in Rajko Vidak.

V  16. kolu  prve ciprske nogometne lige je  Alki  Oroklinis premagal  Pafos z rezultatom 2:1. Za Pafos, ki je v prvem polčasu vodil z 1:0,  je vseh 90 minut igral tudi nekdanji igralec Mure Erik Janža doma iz Puževec.

Na prvem državnem namiznoteniškem TOP turnirju za kadete in kadetinje na Muti so med 24 najboljšimi igralci v obeh kategorijah sodelovali tudi igralci iz sveta ob Muri. Med kadetinjami je v  prvi skupini Blažka Harkai iz Keme  zasedla tretje mesto. V drugi kvalitetni skupini je bila Eva Grabnar iz Namiznoteniškega kluba Sobota prav tako tretja. V tretji skupini se je  mlada 11 letna  Eva Horvat iz Sobote uvrstila na drugo mesto. Med kadeti je bil v prvi skupini Jan Lipič četrti in  Jure Smodiš peti. V tretji skupini se je Nino Šegula, vsi iz puconske Keme uvrstil na prvo mesto.

Na četrti tekmi za dvoranski pokal v lokostrelstvu so v Kamniki na razdalji 18 metrov med  217 tekmovalci iz 32 klubov  merili svoje strelske sposobnosti tudi  ljutomerski in lendavski lokostrelci. Med člani je v streljanju z golim lokom zmagal Robert Ivanič iz Ljutomera s 512.krogi.V streljanju z dolgiim lokom je bil Jožef Hozjan iz Lendave s 450.krogi četrti. V veteranski konkurenci je z dolgim lokom  Zvonko Štampar iz Lendave s 493.krogi zasedel prvo mesto. V mladinski konkurenci je s sestavljenim lokom zmagal Matija Režonja iz Ljutomera, ki je zadel 533 krogov.  V kategoriji deklic je bila  z ukrivljenim lokom druga Eva Ivanič iz Ljutomera s 501. krogom, med dečki pa  je zmagal Niko Horvat iz Lendave s 544. krogi. S sestavljenim lokom se je Mihael Biro iz Lendave s 520.krogi uvrstil na solidno tretje mesto.

Na tradicionalnem šahovskem turnirju ob zaključku leta 2017 , ki ga je pripravila  šahovska sekcija  ljutomerskega Partizana , je zmagal Janko Brunčič, ki je zbral 6 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil  Milan Rožman, s šestimi točkami,  tretji pa je bil Franc Sukič s petimi točkami in pol.