V etru
Pesem tedna
Domov

Šport in šah

22 decembra 2017 Šport


V vnaprej odigranem srečanju 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so igralke II. ekipe  Formule Formisa iz Rogoze v Lendavi premagale Muranio z rezultatom 3:1.  Čeprav so gostje četrte na lestvici,  so se Lendavčanke dobro upirale in celo dobile drugi niz z rezultatom 26:24 a po izenačenju na 1:1 so gostje dobile prepričljivo še dva  preostala niza za končno zmago. Naslednje tekmo  bodo odbojkarice Muranie igrale v Lendavi šele 20. januarja proti  odbojkarski ekipi Sobote.

Olimpijske komite Slovenije – združenje športnih zvez je na posebni slovesnosti v Zrečah  podelil  prizadevnim športnim delavcem številna priznanja za njihov prispevek pri razvoju športa  doma in v tujini. Med prejemniki priznanja je bil tudi  Jože Horvat – Didi iz Murske Sobote, ki je predsednik Romske športne zveze Slovenije.  Hkrati s plaketo je dobil Jože Horvat  – Didi, nekdanji nogometaš  soboške Mure,  tudi naziv ambasadorja romskega športa v Sloveniji.

V  5. kolu slovenske košarkarske lige za starejše pionirke  kategorije U – 15 so bile igralke Pomurje v gosteh boljše od Jelše iz Šmarja pri Jelšah  z rezultatom 64:36. Za Pomurje so zadele največ točk: Blaža Čeh 21, Anja Stojko 18 in Mia Žekš 14 točk; pri gostiteljicah je Eneja Vehovec Pondelak zadela 16 točk.

Na Cankovi in v Domajincih  je bilo 3. kolo regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško. Moštveno je med 13. ekipami zmagalo Strelsko društvo Domajinci z ekipo: Goran Gyuha Denis Benko in Martin Marič. Na drugo mesto se je uvrstilo Strelsko društvo Janka Jurkoviča od Svetega Jurija  in na tretje Športno strelsko društvo Murska Sobota. Posamično je zmagal Franc Kurnik iz  društva Janka Jurkoviča, drugi je bil Igor Makari  iz Murske Sobote, tretji Mirko Tenšek iz Janka Jurkovića, četrti Jože Terplan iz Strelskega društva Andrejci in peti Goran Gyuha iz Domajinec.

Športno društvo Cven in Športna zveza Ljutomer sta  pripravila  moštveno prvenstvo osnovnih šol v namiznem tenisu. Prvo mesto je zasedla Osnovna šola Ivana Cankarja iz Ljutomera v postavi: Rok Kapun, Anže Makraba in Dajana Gošnjak Stojko. Na drugo mesto se je uvrstila  I. ekipe podružnične osnovne šole Cven in na tretje II. ekipa podružnične osnovne šole Cven.

V  Murski Soboti je včeraj  Šahovsko društvo Radenska Pomgrad v klubskih prostorih podelilo spričevala osmim šahistom, ki so uspešno   končali  drugi letnik srednje šahovske šole. Spričevala sta podeljevala predsednik društva Štefan Cigan in  učitelj v šoli Denis Gjuran, dobili pa so jih: Maj Pečnik, Rene Žižek, Amadej Kastelic, Nejc Hanc, Jaka Kočar, Alina in Ema Lukač in Maj Pintarič.