V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

23 decembra 2017 Šport


Strleško društvo Štefan Kovač je na strelišču Agrocorna v Turnišču  pripravilo 3. kolo mednarodne strelske First lige v streljanju z zračno pištolo. Med 42. strelci iz 12 društev iz Avstrije, Madžarske in Slovenije je moštveno zmagal Strelski  klub Ptuj  pred Zalaegerszegom iz Madžarske in Juršinci.  Med pomurskimi ekipami so se Turniščani v postavi: Marko Mlinarič, Štefan Balaško in Avgust Horvat uvrstili na šesto mesto, Športno strelsko društvo Murska Sobota  je bilo deseto. Posamično je zmagal  Kevin Venta iz ormoškega Kovinarja, ki je s 587.krogi izenačil rekord lige, drugi je bil Miklos Tatrai iz Zalaegerszega in tretji Sašo Stojak s Ptuja. Med pomurskimi strelci je bil med Turniščani  14. Marko Mlinarič, 16. Štefan Balaško in 17. Avgust Horvat; med soboškimi strelci se je na 38. mesto uvrstil Tomislav Vrečič.

V Ravnah na Koroškem poteka  danes finale slovenskega pokala v namiznem tenisu. V dopoldanskih srečanjih je med člani puconska Kema premagala  II. ekipo ravenskega  Interdiskonta z rezultatom  5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Luka Norčič in Bojan Ropoša ter enkrat Tomaž Pelcar. V drugem polfinali je I. ekipa Interdiskonta bila boljša od Mengša s 5:2; za Korošce je trikrat zmagal Pucončan Mija Horvat.  O zmagovalcu bo odločalo srečanje: med I. ekipo  Interdiskonta   in Kemo.

V ženski konkurenci slovenskega namiznoteniškega pokala  je v prvem polfinalu  Mengeš premagal Ljubljano s 5:2, Vesna  je bila v drugem polfinalu  boljša od ženske ekipe Sobote s 5:0. Sobočanke so igrale v postavi: Dajana Gošnjak Stojko, Anamarija Horvat in  Eva Horvat.  Finale za naslov pokalnega prvaka bo med Mengšom in Vesno.

V Hočah se je  začel sklepni odbojkarski turnir slovenskega pokala. V drugi polfinalni tekmi je ACH Volley iz Ljubljane s 3:0 premagal Hoče. Za srečanje je značilno, da sta v obeh ekipah nastopila tudi dva pomurska odbojkarja. Pri ekipi ACH je igral Uroš Pavlović iz Murske Sobote, ki je k zmagi  Ljubljančanov prispeval  eno točko; pri Hočah  je igral mladi Urban Drvarič iz Radenec, ki je za Hoče prav tako prispeval  eno točko. Danes ob 17.uri bosta v finalu za naslov pokalnega prvaka Slovenije igrala: ACH Volley iz Ljubljane in Calcit iz Kamnika slednji  je bil v drugem polfinalu boljši od kranjskega Triglava.

Letalski  modelarji  s prostolečemi modeli so imeli v Vipavi zadnjo  uradno tekmo. Med 25. modelarji iz 10 klubov je na tekmi za pokal Modelarskega društva Ventus sodelovalo  7 pomurskih modelarjev. Odlično se je uvrstil v članski konkurenci  z večjimi modeli Boštjan Bagari , ki je bil drugi,  Milan Sinic je bil peti in Maj Habjanič , vsi iz soboškega aerokluba, ki je bil šesti absolutno in hkrati tudi najboljši v mladinski konkurenci. Z večjimi modeli se je na drugo mesto uvrstil Martin Bencik  iz Društva modelarjev Pomurja  iz Murske Sobote. V kategoriji F l H z manjšimi modeli je prvo zmago dosegla Hana Bedernjak drugi  je bil v tej kategoriji Martin Bencik oba iz Društva modelarjev Pomurja.

Na mednarodnih kasaških dirkah v na hipodromu Krieau v Avstriji  je v 5. dirki na 1600 metrov dolgi progi Delux na vajetih Mitje Slaviča s  kilometrskim časom 1:14,5 osvojil prvo mesto. V isti dirki je bil deseti Arriverd Star z Jernejem Slavičem. V četrti dirki je bil Sammi MS z Mitjo Slavičem, vsi iz Kasaškega kluba Ljutomer, šesti.

Na zadnjem državnem turnirju v taekwondoju v Ljubljani je Lendavčan Beno Misja v kategoriji do 80 kg med člani  prepričljivo zmagal. Misja je  v finalu prepričljivo premagal Miloša Djordjića iz kluba Dragon iz Ljubljane z rezultatom 14:3.

V 9.kolu druge mladinske državne rokometne lige  je mariborski Branik v Radencih premagal radgonski Arcont z rezultatom 31:22. Pri Radgončanih so dosegli največ zadetkov: Mihael Kolbl 5, Matej Rojht in Boštjan Šijanec pa  po 4 zadetke.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega kluba Železničar v Ljubljani je med 27. šahisti zmagal Boris Skok iz Komende, na drugo mesto  se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada iz Lendava, oba šahista pa sta zbrala po 10 točk.