V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

25 decembra 2017 Šport


Na 5. božičnem turnirju v elektronskem pikadu v organizaciji Pikado kluba Bar West je v Pincah sodelovalo 24 igralcev iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Prvo mesto je osvojil Dean Novak iz Petišovec, drugi je bil Peter Cuk iz Banute, tretji Robert Verbančič iz Doline in četrti Marko Djaković iz Lendave.

Na božično novoletnem namiznoteniškem  turnirju je v Murski Soboti v organizaciji Namiznoteniškega kluba Sobota  sodelovalo 26 igralcev. V dvojicah sta zmagala: Miran Štefanec in Ludvik Lazar pred dvojico: Darko Serec – Rok Kapun. Tretje mesto sta si razdelili dvojici: Dajana Gošnjak Stojko –  Boris Tisovec in Davorin Dervarič – Luka Šantavec. Med začetniki  je zmagal  v finalni skupini: Aljoša Grčar pred Morom Wernigom.  Med igralci starimi do 15 let  je zmagala Eva Hauko, drugi pa je bil Luka Petkovič.

V prvi polfinalni tekmi za slovenski ženski košarkarski pokal so Slovenske Konjice  premagale Maribor z rezultatom 67:55. Za Mariborčanke je zadela največ točk Tina Cvijanović iz Murske Sobote in sicer kar 23.  Pomurska košarkarica Simona Kuzma pa tokrat pri Mariborčankah  ni imela najboljšega dne saj je zadela samo eno točko. Povratna pokalna košarkarska tekma bo  3. januarja v Mariboru.

V 17. kolu prve ciprske nogometne lige je Pafos, ki ga trenira ljubljanski trener Luka Elsner in  za katerega igra zdaj od pomurskih nogometašev samo še Erik Janža iz Puževec utrpel na domačem stadionu  poraz od Omonie Nicosie z rezultatom 3:0.  Pafos je  na prvoligaški  lestvici  zdaj na osmem mestu, Janža  je igral na zadnji tekmi za Pafos celo tekmo.  Na Cipru se prvenstvo nadaljuje že 3. januarja.

Jutri ob 10.uri bo v Ljubljani finalni  turnir letošnje akcije z naslovom: » Slovenija šahira – Gorenjka matira« na katerem bodo sodelovali tudi številni pomurski šahisti. Med  člani bosta tako igrala Denis Gjuran in Jernej Buzeti. Med članicami bodo igrale: Barbara Skuhala, Maja Vučko in  Lea Števanec. Med mladinci bosta v Ljubljani igrala: Luka in Jernej Skuhala, med seniorji  Boris Kovač in med seniorkami Majda Kovač