Domov

Šport  in šah

27 decembra 2017 Šport


Strelsko društvo Jezero je v Dobrovniku v počastitev  Dneva samostojnosti in enotnosti  pri lovskem domu v Dobrovniku pripravilo tradicionalno odprto  strelsko tekmovanje  s pištolo. Sodelovalo je  96 strelcev in 28 ekip. Moštveno je zmagal Swatycommerce  iz Zreč v postavi: Drago Guček, Štefan Gajšek in Bogomir Kotnik s 576.krogi, na drugo mesto se je uvrstila I. ekipa Strelskega kluba Maribor s 566.krogi in na tretje II. ekipa Strelskega kluba Maribor, ki je zadel 561 krogov. Med pomurskimi ekipami je bila  strelska ekipa M – Vnuk iz Turnišča v postavi: Marko Mlinarič, Dominik Vnuk in Avgust Horvat sedma, Strelsko društvo Lendava je bilo osmo in Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika  deveto.  Posamično je zmagal Štefan Gajšek iz Zreč pred Darkom Voglarjem iz Maribora oba sta zadela po 193 krogov. Med pomurskimi strelci se je Franc Duh iz Lendave uvrstil na  12. mesto, Miran Tutek iz Dobrovnika je bil 19. in Elemir Aladić iz Lendave 20.ti.

Strelsko društvo Serdica 416  je  v vaško gasilskem domu v Serdici pripravilo 7.odprto tekmovanje s serijsko zračno puško. V moštveni konkurenci je zmagalo Strelsko društvo Domajinci v postavi: Denis Benko, Martin Marič in Goran Gyoha s 553.krogi, na drugo mesto se je uvrstilo Športno strelsko društvo Murska Sobota s 542.krogi in na tretje gostiteljsko Strelsko društvo Serdica 416, ki je zadelo 511 krogov. V posamični konkurenci je v Serdici na strelski tekmi zmagal  Denis Benko s 186.krogi, drugi je bil Martin Marič oba iz Domajinec na tretje mesto pa se je uvrstil Janko Kuzma iz Strelskega društva Graničar iz Kuzme oba  sta zadela po 184 krogov.

V 6. kolu lendavske lige v elektronskem pikadu je vodilni Kvatro gal iz Doline s I. ekipo utrpel poraz pri Boom baru v Gaberju z rezultatom 10:6. Še ostali rezultati:  West Pince – Retro caffe  Lendava  9:8 in Kvatro gal II Dolina – Bar Matko Kapca 5:11. Na lestvici , kljub porazu,  vodi še naprej Kvatro gal iz Doline s 15.točkami, drugi Bar Lero iz Petišovec je zbral 14 in tretji Bar Matko iz Kapce 12 točk.

V Ljubljani je včeraj na finalnem turnirju Slovenija šahira Gorenjka matira sodelovalo 63 šahistov iz vse Slovenije med njimi so bili tudi številni pomurski šahisti,ki so se dobro uvrstili.  Med  mladinci je prvo mesto osvojil Jernej Skuhala in  med veterankami Majda Kovač. Na drugo mesto med veterani se je uvrstil Boris Kovač, med članica pa je bila tretja Maja Hočevar, vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.

Danes ob  17.30 bo Šahovsko društvo Lendava ,ki mu predseduje Milan Cofek,  v lendavskem Tuš centru pripravilo šahovsko simultanko na katero bo meril moči proti lendavskim šahistom  mednarodni šahovski mojster Štefan Cigan iz Murske Sobote. Ob tej priložnosti bodo Franju Strbadu podelili posebno priznanje za dolgoletno delovanje v šahovskem društvu Lendava.