Domov

Šport in šah

28 decembra 2017 Šport


Na dvodnevnem  Božično novoletnem turnirju  v odbojki  so v Zagrebu   starejši dečki Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote prijetno presenetili z drugom mestom. Mladi soboški odbojkarji so pod taktirko trenerja Bojana Novaka v Zagrebu najprej  premagali   Daruvar z 2:0 in zagrebško Mladost  z 2:1.  V  polfinalu so bili    boljši od  Maribora  z 2:1.  V finalni tekmi  za naslov prvaka  je bil Žužemberk boljši  od Panvite Pomgrada z 2:0. Na turnirju je posebna komisija  izbrala za najboljšega napadalca Dina Vinkoviča, za najboljšega trenerja pa je bil nagrajen soboški trener Bojan Novak.

Nogometaš Mitja Lotrič  doma z Vaneče, ki je predčasno končal svojo kariero na Cipru pri prvoligaški ekipi Pafosa ,ki jo vodi ljubljanski trener Luka Elsner,  bo nogometno kariero nadaljeval pri nogometnem prvoligašu v Celju.   23 letni Mitja Lotrič je v svoji  prvoligaški  karieri odigral že 135 nogometnih tekem  od tega kar 74 pri Kopru, 44 pri Muri 05 in pri velenjskemu Rudarju 33. Lotrič  je odigral tudi  10 tekem za slovensko reprezentanco U – 19 in 6 za slovensko  izbrano vrsto U – 21.

Strelsko društvo Koloman Flisar je na Tišini pripravilo dan odprtih vrat  in ob tej priložnosti  je bilo tudi tekmovanje z zračno puško. Med 31. amaterji je zmagal Zvonko Rebrica, med 13 amaterkami pa Sara Kreft. Med aktivnimi strelci je meril najbolj natančno Drago Nemec pred Iztokom Rebrico in Milanom Kreftom.  V moštveni konkurenci  13.  tih tričlanskih ekip  je zmagala Družina  Kreftovih.

Strelsko društvo Serdica 416 je pripravilo  v domačem vaško gasilskem domu 7. občinsko prvenstvo v streljanju  s serijsko  zračno puško. Naslov prvaka v Občini Rogašovci  je osvojil Slavko Buček, ki je zadel 172 krogov, drugi je bil Silvo Rogač oba iz Serdice s 170.krogi. Na tretje mesto se je uvrstil Samo Roškar od Svetega Jurija, ki je zadel 169 krogov.

Šahovska zveza Slovenije  je  objavila uradno razvrstitev šahovskih klubov za njihove dosežke v letu 2017. Med  61. šahovskimi klubi, ki so osvojili točke je zbral največ točk Šahovski klub Radenska Pomgrad iz Murske Sobote d 604,09 točkami, druga je Krka iz Novega mesta s 546,99 točkami in na tretje mesto se je uvrstil Triglav iz Krškega s 503,26.točkami.  Med ostalimi  pomurskimi šahovskimi klubu se je na 27. mesto uvrstila Rokada iz Lendave, na 32. Gornja Radgona in na 47. mesto  Šahovsko društvo Lendava.