V etru
Pesem tedna
Domov

Šport in šah

29 decembra 2017 Šport


V Ljubljani sta se pomerila v tekmi  za pokal evropske odbojkarske zveze MEVZA in sočasno  za  tekmovanje v državni ligi ACH Volley iz Ljubljane in Calcit Volley iz Kamnika. Ljubljančani so bili boljši od Kamničanov,  podobno kot v finalu slovenskega pokala,  tokrat z rezultatom 3:0. Za ACH Volley Ljubljane je v vseh treh nizih igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote in za Ljubljančane k zmagi prispeval 10 točk.

Po odpovedi kasaških dirk v Stožicah ,z naslovom Štefanove dirke,  zaradi premajhnega števila prijav  so se nekateri kasaški vozniki odpravili na dirke v tujino. V Trstu je nastopil  Mitja Slavič iz Ključarovec, član Kasaškega kluba Ljutomer in bil v peti dirko z Vanillo MMS in kilometrskim časom 1:18,6 peti in z Jorijem v drugi dirki s kilometrski časom 1:19,3 sedmi.

Na 16.  novoletnem namiznoteniškem turnirju v Ljutomeru  je med 14 igralci  prvič zmagal  Damir Fotivec iz Namiznoteniškega kluba Spin Mala Nedelja. Na drugo mesto se je uvrstil Darko Fijavž iz ljutomerskega Partizana, ki je doslej zmagal na treh novoletnih turnirjih, tretji  je bil Marko Kreft,  na četrto mesto se je uvrstil Roman Štuhec oba iz Namiznoteniškega kluba Spin Mala Nedelja. Na peto mesto se je uvrstil Aleš Ploj s Cvena, ki je  doslej zmagal na šestih novoletnih turnirjih.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota je v zeleni dvorani v Puconcih pripravila dvodnevni zimski festival  z naslovom: nogomet za vse. V dveh dneh je na treh turnirjih sodelovalo skupno kar  347 mladih nogometašev, ki  so ob koncu vsi dobili tudi posebne medalje. Med udeležence je soboška zveza razdelila tudi 40 nogometnih žog, največ mladih  je bilo v starostni skupini U  – 9 in sicer kar 18 ekip s 147. igralci. V Puconcih so igrali nogomet  tudi  mladi v starostnih skupinah U – 7 in U – 11.

Šahovsko društvo Lendava je sinoči v nakupovalnem središču Tuš v Lendavi  pripravilo ob izteku koledarskega leta simultanko na kateri je sodeloval mednarodni šahovski mojster Štefan Cigan iz Murske Sobote. V simultanki je sodelovalo 15 šahistov, Štefan Cigan   je iztržil rezultat 12,5:2,5. Edino zmago proti Ciganu je dosegel Vili Baša, Franjo Strbad, Jože Gaber in Jože Vuk pa so remizirali. Predsednik Šahovskega kluba Lendava  Milan Cofek je ob začetku simultanke podelil zahvalno listino kluba Franju Strbadu, ki je bil vrsto let predsednik lendavskega šahovskega kluba  in se zdaj  se seli na Primorsko.