V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport in šah  

30 decembra 2017 Šport


 

Prvi dan  9.  mednarodnega  strelskega tekmovanja za pokal Strelskega društva Ljutomer ,ki poteka v  športni dvorani ŠIC-a ,  med strelci z zračno pištolo vodi Štefan Balaško iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, ki je zadel 553 krogov. V moštveni konkurenci vodijo strelci iz Turnišča. V streljanju s standardno zračno puško je po nastopu 35 –tih strelcev v vodstvu Karlo Vrančič iz Zelenbora s 617,7. krogi, druga je Špela Mihalič iz Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine s 616,1 krogom in tretji je trenutno Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani, ki je zadel 612,7 krogov.   Moštveno po nastopu osmih ekip vodi Strelsko društvo Zelenbor iz Hrvaške, drugo je Športno strelsko društvo Murska Sobota in na tretjem mestu so člani Strelskega društva Gančani. Strelska tekma v Ljutomeru bo končana danes v večernih urah.

Na tradicionalnem božično novoletnem turnirju v bowlingu je v organizaciji Bowling kluba Lendava  v soboškem Maximusu nastopilo 20 igralcev. Med članicami je zmagala Jožica Kőnye pred Vido Kovač tretja je bila Sidonija Štampar in četrta Majda Kočar. Med člani je zmagal Marjan Časar, drugi je bil Dušan Radaković, tretji Marjan Komin in četrti Roman Topolnik.

Športna zveza Ljutomer je ob sodelovanju Občine  Ljutomer in Športno rekreacijskega društva Kostanjevica  privabila  na 12. novoletni turnir v odbojki v športno dvorano Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomer  13 ekip . Prvo mesto je osvojila ekipa All In iz Šempetra, ki je v finalu premagala ekipo »Sam da poka«  iz Preserja  z rezultatom  27:25 in 25:21 .  Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Neimenovani iz Slovenske Bistrice, četrta   pa je bila ekipa z naslovom Podmazani  69 iz Ljutomera.

Nogometni klub Aluminij iz Kidričevega je  dobil novega trenerja 39 letnega Oliverja Bogatinova po rodu Jeseničana, ki je nazadnje vodil nogometno šolo Kopra. Bogatinov je  v soji trenerski karieri  v sezoni 2012/2013  z ekipo  soboške Mure prišel do 4. kola lige Evropa, kjer je Mura izgubila tekmo  proti Laziu.  Nogometaši Aluminija so trenutno na 8. mestu v prvi slovenski nogometni ligi s 16.točkami.

Na mednarodnem  članskem šahovskem festivalu  v Zagrebu  so  med 92.šahisti sodelovali tudi člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Med člani je na hitropoteznem šahovskem turnirju med pomurskimi šahisti bil Denis Gjuran osem in Boris Kovač 11.ti – oba sta zbrala po 7 točk in pol.  Mladi šahisti so igrali v pospešenem šahu. Med 10 letniki je med  50 šahisti Amadej Kastelic s petimi točkami bil sedmi. V starostni kategoriji do 13 let je bil med 42. šahisti Maj Pintarič s štirimi točkami in pol 12.ti. Med šahisti starimi do 16 let je v Zagrebu med 17.šahisti bil Fabijan Marič Vild osmi in Nejc Hanc deseti, oba pa sta zbrala po tri točke in pol.