Domov

Šport in šah

20 februarja 2017 Šport


Tretji dan evropskega prvenstva v dvoranskem hokeju Cahllenge I so v portugalskem mestu Cascai slovenske prvakinje, igralke Moravskih Toplic igrale proti portugalski Lisboni 3:3. Za Moravske Toplice so dosegle zadetke: Sanja Kropec, Petra Dervarič in Tjaša Vrečič. V  drugem srečanju  so igralke Mladosti iz Hrvaške premagale Moravske Toplice z rezultatom 5:0. Prvo mesto je osvojil Dinamo iz Moskve drugo pa Pisa iz Italije.  Igralke Moravskih Toplice so se uvrstile na 6. mesto in si zagotovile nastopanje v tej skupini tudi v letu 2017.

Po petih etapah mednarodne kolesarske dirke po Algarveju na Portugalskem je osvojil prvo mesto  27 letni Primož Roglič iz Kisovca, ki je bila v zadnji etapi na 179 km dolgi progi peti. Na dirki je  tekmoval tudi prekmurski kolesar Simon Špilak, ki je bil v peti etapi  18.,  v skupni uvrstitvi pa   je Špilak  zasedel 12. mesto.

V Ljubljani je bil   5. turnir za pokal Strelske zveze Slovenije v mlajših kategorijah v streljanju z zračno puško.  Med pionirji moštveno je zmagalo Strelsko društvo Kolomana Flisarja s Tišine v postavi: Iztok Rebrica, Marko Ribaš in Tadej Kuhar. Med pionirkami so bile Tišinčanke v postavi: Lina Miholič, Kaja Kolman in Lana Škodnik druge. Posamično  je bila druga Danijela Maček iz soboškega strelskega društva s 179.krogi. Med kadetinjami  so moštveno zmagale Ljutomerčanke v postavi: Antonija Kosi, Kristina Žižek in Brina Stajnko. Posamično  je bila med kadetinjami druga  Antonija Kosi s 401.krogom, med kadeti  je bil drugi Jure Sočič iz  soboškega strelskega društva s 400, 6 krogov.

Na mednarodnem  tekmovanju judoistov za pokal Guštanja na Ravnah na Koroškem  so med 291. judoisti iz šestih držav  dve zmagi osvojili tudi prelški judoisti. Med starejšimi dečki je v kategoriji do 66 kg zmagal Niko Kuzma iz ljutomerskega Partizana, med starejšimi deklicami pa je v kategoriji do  44 kg osvojila Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru.  Prleški judoisti so na Ravnah zbrali ob dveh prvih še skupno 11 drugih in tretjih mest.

V 16. kolu druge slovenske odbojkarske lige vzhod so Ljutomerčanke pred domačimi gledalci premagale Braslovče z rezultatom 3:0. Za varovanke trenerja Ljutomerčank Andreja Tota so največ točk k zmagi prispevale: Lea Belec 14, Sara Kutnjak in Barbara Petek po 10 in Valentina Kosi 9 točk.  Ljutomerčanke so po enajsti zmagi s 33.točkami na četrtem mestu drugo ligaške lestvice.

Na 4. mednarodnem konectedenskem šahovskem turnirju  v gostišču Špirić v Černelavcih je zmagal Matej Titan z 8.točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Denis Gjuran s sedmimi točkami, tretji je bil Boris Kovač  s šestimi  točkami in pol, med pomurskimi šahisti je bil peti Matej Grah iz Radenske Pomgrada in šesti Janko Brunčič iz Ljutomera s šestimi točkami. Naslednji 5. mednarodni turnir bo v nedeljo 5. marca pri kapeli v Andrejcih.