V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

31 decembra 2017 Šport


V Ljutomeru je bilo končano tridnevno strelsko tekmovanje za 9. pokal  Strelskega društva  Ljutomer   na katerem je sodelovalo 78 strelcev in strelk iz 21 društev iz Hrvaške in Slovenije.

S standardno zračno puško je  v skupni kategoriji članov in članic zmagala Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja  pred Karlom Vrančičem iz hrvaškega Zelenbora, tretja je bila Špela Mihalič iz Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine,  četrti pa je bil Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani. V skupni kategoriji ,mladink in kadetinj je zmagala Katarina Fevžer iz Slovenskih Konjic pred Ljutomerčanko Nušo Špindler, Špelo Rutnik iz Doliča in Tišinčanko Meliso Žalik. Moštveno je zmagal ormoški Kovinar pred Zelenborom,  Ljutomerom, Tišino in Mursko Soboto.

V streljanju z zračno pištolo je zmagal Ludvik Pšajd iz Juršinec pred Jožetom Čeperjem iz Vremščice tretji je bil Aleksander Ciglarič iz Miklavža, med pomurskimi strelci  je bil peti  Štefan Balaško in  šesti  Avgust Horvat oba iz Turnišča. V moštveni konkurenci je  z zračno pištolo  zmagalo Strelsko društvo  Jože Kerenčič iz Miklavža pred Juršinci in Strelskim društvom Štefan Kovač iz Turnišča.

V zadnji odbojkarski tekmi v letu 2017 so v Ljubljani odbojkarji ACH Volleyja   v pokalu MEVZA premagali Bystrino iz Nitre na Slovaškem z rezultatom 3:2. Ljubljančani so imeli v dvoboju precej težav saj so gostje iz Slovaške na tekmi povedli z 2:0 a je gostiteljem le uspelo urediti svoje vrste  in osvojiti tesno zmago. Za ACH Volley je igral tudi soboški odbojkar Uroš Pavlović in k zmagi ekipe prispeval  9 točk.

Na zadnji letošnji lokostrelski tekmi v organizaciji Lokostrelskega kluba Turjak so v Občini Velike Lašče   v kategoriji   » 3 D «   v Turjaku  tekmovali tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Med člani je z instinktivnim lokom zmagal Gyula Cseh ,ki je zadel 502 kroga. Med veterani je z lovskim lokom osvojil drugo mesto  Bojan Štuhec, ki je zadel 457 krogov. Z dolgim lokom  pa  je  med veterani Tomaž Flisar zadel 270 krogov kar je bilo dovolj za 9. mesto.

Na 38. zimskem prvenstvu Varaždina v malem nogometu so  med ekipami iz Hrvaške in Slovenije tekmovali tudi  člani ekipe Optika Kiraly iz Lendave.  Skupno so Lendavčani v Varaždinu igrali petem tekem od katerih so dve zmagali , odločilno tekmo za uvrstitev v četrtfinale  pa so izgubili proti ekipi Armetal Junaited iz Varaždina z rezultatom 3:2.

Na zadnjem letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju  v Mariboru je med 41. šahisti zmagal Miran Zupe iz Šahovskega kluba Branik iz Maribora z 10. točkami. Najboljša šahistka je bila v moški druščini Prekmurka Lea Števanec, članica kranjskega šahovskega kluba ki je zbrala  7 točk in bila v absolutni konkurenci uvrščena na 10. mesto.