V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

1 januarja 2018 Šport


Na 40. mednarodnem  novoletnem teku v Varaždinu ,ki je bil točno opolnoči, so tekli tudi pomurski tekači.  Na 3200 metrov dolgi progi se je v absolutni konkurenci in v svoji starostni kategoriji  uvrstila na peto mesto Urška Martinec iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Med člani je bil na enaki razdalji Milan Hozjan iz Kota pri Lendavi uvrščen na 7.mesto, v svoji starostni kategoriji   je bil tretji. Na daljši progi dolgi 6400 metrov je Matej Fujs iz Atletskega kluba Panvita v absolutni konkurenci osvojil šesto mesto, v svoji starostni kategoriji pa je bil uvrščen na peto mesto.

Strelsko društvo Jezero je v Dobrovniku pripravilo društveno strelsko tekmo v streljanju s puško velikega kalibra na katerem je sodelovalo 32 strelcev. Na prvo mesto se je uvrstil  Robi Ivanič z 81. krogi, drugi je bil Edvard Barić s 77.krogi ,  in tretji  Franc Kološa s 76. zadetki. Na solidno četrto mesto se je uvrstil Vinko Bežan s 75.krogi in peti je bil  Borut Bauman ,ki je zadel 72 krogov.  Na tekmi je nastopil tudi madžarski reprezentant v streljanju s standardno zračno puško Peter Somogy, ki je zadel 70 krogov in se uvrstil  v preizkušnji z vojaško puško na osmo mesto.

Igralci malega nogometa Torcida iz Lakoša so z nepopolno ekipo  sodelovali na  kakovostnem  mednarodnem turnirju Pan pokal v Varaždinu,  a med klubi iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije niso dosegli vidnejšega uspeha.  Torcida je ostala na Hrvaškem  brez zmage,  še najbolj se upirala proti ekipi Muvila, ki jo  izgubila z rezultatom 1.0 nogometaše Torice pa so premagali tudi nogometaši Kadumije s 6:0 in proti ekipi CB Loop Supersprint so izgubili kar z 8:0.

Na 7. sklepnem  šahovskem hitropoteznem  turnirju  mladih za leto 2017   na Petanjcih v organizaciji šahovske sekcije Petanjci je med 13. šahisti zmagal  Jaka Kočar iz Radenske Pomgrada, ki je zbral 6 točk in pol, drugi je bil Radgončan Martin Mohar s šestimi točkami, na tretje mesto  se je uvrstila Alina Lukač iz Radenske Pomgrada s štirimi točkami in pol. Četrti je bil na turnirju  Rene Žižek in peti Maj Pintarič oba iz Radenske Pomgrada ,ki sta oba zbrala po štiri točke.