V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

2 januarja 2018 Šport


Na finalnem teniškem turnirju  za dečke stare  do 12 let je v Ljubljani  zmagal Žiga Švec iz Teniškega kluba Murska Sobota. Švec je v finalu premagal  Marka Iztoka Lundra iz Teniškega kluba Rafa iz Ljubljane z rezultatom 6:3 in 6:0. V četrtfinalu je bil Švec boljši od Marka Požonca iz kranjskega Triglava dvakrat s 6:3,  v polfinalu pa je  premagal še  Luko Vidoviča iz Teniškega kluba Triglav Kranj rezultatom 6:2  in 6:3.

Mladi nogometni upi U 19 Nafte 1903 iz Lendave  so sodelovali v Zalaegerszegu na mednarodnem  turnirju, kjer je sodelovalo 24 ekip.  Mladi lendavski nogometaši Nafte  so na Madžarskem odigrali skupno pet srečanj. Najbolje so se odrezali proti ekipi Ulme iz Zalaegerszega, kjer so iztržili izid 0:0 ostala srečanja  so izgubili in niso dosegli vidnejše uvrstitve.

Na 7. zadnjem hitropoteznem šahovskem turnirju  spremljevalcev mladih šahistov za leto 2017  je na Petanjcih  zmagal Andre Keglevič, ki je zbral 7 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek oba iz Gornje Radgone s petimi točkami.  Tretji na Petanjcih  je bil  Roman Pečnik iz Radenske Pomgrada s tremi točkami. Naslov letnega zmagovalca je osvojil Jurij Ojsteršek, ki je zbral na sedmih turnirjih skupno 56 točk.