Domov

Šport in šah

3 januarja 2018 Šport


Slovenska moška  rokometna  reprezentanca se je  po dveh dneh premora znova zbrala v  Zrečah v okviru  priprav za januarsko  evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Selektor reprezentance Veselin Vujović ima  iz dneva v dan tudi težave s poškodbami igralcev.  Tako se je včeraj poškodoval  26 letni krožni napadalec Matej Gaber, ki bo zagotovo izpustil evropsko prvenstvo na Hrvaškem, namesto njega je selektor  že povabil v reprezentanco 22 letnega Matica Suholeženika. Prva pripravljalna tekma slovenske rokometne  reprezentance bo   jutri ob 19. uri v Dolu pri Hrastniku proti Iranu in naslednja v torek 9.januarja ob 19.uri v Murski Soboti proti Srbiji.

V   Brisbanu na Avstraliji je uspešno začela svoj nastop na  prvem letošnjem mednarodnem teniškem turnirju ženskih dvojic. Andreja Klepač, članica soboškega teniškega kluba,  s sotekmovalko  Španko Mario Jose Martinez Sanchez, Slovensko – španska naveza je premagala japonsko – kitajsko dvojico  Shuko Aoyama – Zhaouxan Jang z rezultatom 6:1 in 6:3.

V Mali Nedelji sta Športna zveza Ljutomer in Namiznoteniški klub Spin  Mala Nedelja pripravila 2. novoletni turnir  v namiznem tenisu na katerem je sodelovalo kar26 igralcev iz 11 klubov. Prvo mesto si je priboril  Robert Krnjak iz  Namiznoteniškega kluba Cirkovce ,ki je v polfinalu  premagal Igorja Vinčeca iz Namiznoteniškega kluba Sobota s 3:1 v finalu pa še  Marka Krefta iz  domačega namiznoteniškega kluba Spin s 3:0. Tretje mesto sta si razdelila Igor Vinčec in  Kristjan Kšela iz domačega kluba. V tolažilni skupini je zmagal  David Štern iz Namiznoteniškega kluba  Crikovce.

Na 5. rang turnirju v elektronskem pikadu  za igralce Regijske pikado lige Goričko v Ženavljah  je zmagal Aleš Zadravec iz Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč, drugi je bil Dejan Bokan  in tretji Bojan Car oba iz Pikado kluba Goričanci Radovci na četrto mesto se je uvrstil Rok Durič iz Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija. Po petih turnirjih vodi  Aleš Zadravec, ki ima 193 točk, drugi je Rene Grah od Grada s 175. tretji je Robert Štertak iz Pikado kluba Slavček ,ki ima 173 točk, četrti  je Rok Durič od Svetega Jurija, ki je zbral 169 točk.

V  soboto ob 16.uri bo Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija pripravil v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju 12. mednarodni novoletni turnir v elektronskem pikadu.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad in Osnovna šola I bosta v soboto 6. januarja ob  9.uri v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti  pripravila  Področno posamično osnovnošolsko prvenstvu Pomurja za učence  in učenke osnovnih šol  in to  v treh starostnih kategorijah .