V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

7 januarja 2018 Šport


Na 12. novoletnem turnirju v elektronskem pikadu v organizaciji Pikado kluba Friend’s tem v Svetem Juriju na Goričkem  je sodelovalo kar 109 tekmovalcev iz Avstrije, Madžarske in Slovenije. V dvojicah sta zmagala Damjan Pilinger s Ptuja in Matej  Janžekovič iz Gorišnice pred dvojico: Andrej Gorjak in Peter Kranjc  oba  iz Ivanjkovec ,  na tretje mesto se je uvrstila dvojica: Leon Mertük Križevci pri Ljutomeru in Jože Cener iz  Cankove.  Posamično je v moški konkurenci zmagal Benjamin Pratnemer iz Maribora pred Mitjo Habjanom iz Poljčan tretji je bil Matej Janžekovič iz Gorišnice in četrti Leon Mertük,  med domačimi tekmovalci je bil Rok Durič sedmi in Damir Hajdinjak deveti. V ženski konkurenci  je zmagala Nataša Kranjc iz Ivanjkovec pred Moniko Kolbl iz Ižakovec tretja je bila Urška Drvarič iz Vidonec in četrta Tadeja Horvat iz Cankove.

Drugi dan odprtega prvenstva Hrvaške v dvoranskem hokeju v Zelini so slovenske hokejistke ,ki so jih pestile hude  zdravstvene težave, utrpele dva poraza. Deseta reprezentanca sveta  Južnoafriška republika je bila boljša od Slovenije z 21:0, »B« reprezentanca Hrvaške pa je premagala Slovenijo s 4:0.

V finalu mednarodnega teniškega turnirja v avstralskem Brisbanu je  Andreja Klepač iz soboškega teniškega kluba s Španko Mario Jose Martinez Sanchez izgubila boj za prvo mesto proti nizozemski dvojici: Kiki Bertens – Demi Schuurs z rezultatom 7:5 in 6:2.

V zaostalem srečanju mednarodne ženske košarkarske lige so igralke Pomurja v Murski Soboti premagale ekipo Kopra z rezultatom 66:50, kar je njihova šesta zmaga. Za Pomurje so dosegle največ točk:  Nina Domjan  18, Blaža Čeh 14,  Alja Samec, Urška Juteršnik in Kiara Marinič po 10 ; pri Kopru je Monika Ažman zadel 9  točk.

V 10.kolu prve slovenske ženske košarkarske lige  je Akson Ilirija iz Ljubljane v Mariboru premagala Mariborčanke z rezultatom  81:68. Za Mariborčanke sta igrali tudi dve pomurski košarkarici;  Tina Cvijanović je zadela 19 in Simona Kuzma 8 točk.

V 9.kolu 3. vzhodne slovenske košarkarske lige za člane je  Hrastnik premagal Radensko Creativ iz Murske Sobote  z rezultatom 85:77. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Igor Spešić 31, Jernej Juteršnik 15 ter Dion Zajmi in Mitja Gomboc po 11 točk; pri Hrastniku se je odlikoval Gašper Ovnik z 21.točkami.

V 10.kolu prve slovenske namiznoteniške lige je v Murski Soboti ekipa Sobote v  sosedskem derbiju ekip na lestvici premagala Mengeš z rezultatom 5:4. Za Soboto sta po dvakrat zmagala Tomaž Roudi in Bojan Pavič,  eno zmago  je k uspehu domače ekipe dodal še Gregor Kocuvan.  V Puconcih je I. ekipa Keme premagala Kajuh Slovan iz Ljubljane s 5:2. Za Kemo je trikrat zmagal Bojan Ropoša dvakrat pa Tomaž Pelcar.  Ekipa Interdiskonta z Raven  na Koroškem je bila boljša od Savinje s 5:1. Za Korošce je  dvakrat zmagal Pucončan Mitja Horvat.

V 10. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je  ekipa Kajuha Slovana v Puconcih premagala Kemo z rezultatom 5:1. Edino zmago za Kemo je dosegla Staša Matis.

 

V 6. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je II. ekipa Keme v Puconcih včeraj odigrala dva dvoboja. Poročali smo že, da je dopoldne Vrhnika premagala  II. ekipo Keme  z rezultatom  5:2. Popoldne  je bila II. ekipa Keme boljša od  Gorice s 5:0. Za Kemo  sta po dvakrat zmagala: Rok Smodiš in Jan Lipič , eno zmago  je k uspehu ekipe dodal še Jure Smodiš.

V Gornji Radgoni je bil 4.turnir regijske lige v streljanju  z zračno puško za mlajše pionirje in cicibane. Moštveno je med 10.ekipami zmagal Kovinar iz Ormoža pred Varstrojem iz Lendave in Športno strelskim društvom Sobota. Posamično  je med   mlajšimi pionirji zmagal Mišo Hari iz Murske Sobote in med cicibani  Lucas Vočanec  iz ormoškega Kovinarja . Med mlajšimi pionirkami je  merila najbolj natančno Alina Jezernik iz  Varstroja in med cicibankami Olivia Vočanec iz Kovinarja.

Na strelišču Videm Dobrepolje je bilo na programu prvo kolo državne lige Zveze paraplegikov  Slovenije v streljanju z zračno puško.  Moštveno je prvo mesto osvojilo Društvo paraplegikov Ljubljana pred Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije  iz Murske Sobote  in Koprom. Posamično je  med tetraplegiki zmagal Leon Jurkovič drugi  je bil Franc Baum , med paraplegiki se je Franc Borovnjak, vsi iz soboškega društva , uvrstil na četrt mesto.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad in Osnovna šola I Murska Sobota sta  na  posamično osnovnošolsko prvenstvo Pomurja  v Mursko Soboto privabila 94 mladih šahistov. Med učenci osnovnih šol so postali  pomurski prvaki; med 9 letniki: Žiga Grah, med 12 letniki Amadej Kastelic oba iz Osnovne šole III Murska Sobota in med 15 letniki Nejc Hanc iz Osnovne šole Sveti Jurij na Goričkem. Med učenkami so zmagale; med devetletnicami: Hana Slana iz Gornje Radgone, med 12 letnicami: Ema Lukač in med 15 letnicami Alina Lukač obe iz Osnovne šole I Murska Sobota.