Domov

Šport in šah

8 januarja 2018 Šport


V Ljubljani  je na 7. mednarodnem odbojkarskem turnirju za dekleta  sodelovalo  50 ekip iz sedmih evropskih držav. Tekmovanje je potekalo v štirih starostnih kategorijah , na njem pa so v kategoriji  starejših deklic tekmovale tudi starejše deklice Ženskega odbojkarskega kluba Sobota. Soboške odbojkarice so  med 24. ekipami prvi dan turnirja  premagale II. ekipo Volleyballa iz Ljubljane, Makarsko in Formis. Drugi dan po uvrstitvi  v četrtfinale so odbojkarice Sobote  premagale Dubočico,   ter izgubile proti  odbojkaricam Torina in v tekmi za tretje mesto so premagale z 2:0  I. ekipo Volleyballa iz Ljubljane.  Prvo mesto so osvojile odbojkarice Torina.

Na 9.  turnirju v malem nogometu v spomin na Franca Škrinjarja je v Ljutomeru med 21 ekipami  iz Hrvaške in Slovenije  zmagala ekipa AC Mariborska Celje, ki je bila v finalu boljša  od Jack bara iz Štrigove  z rezultatom 1:0.V tekmi za tretje mesto je  ŠIC bar iz Ljutomera premagal ekipo Vino Kovačič iz Presike z rezultatom 4:0.  Na turnirju je bil najboljši strelec s 7. zadetki Matic Maruško iz ljutomerske ekipe, najboljši igralec je bil Tadej Knez iz  zmagovite ekipe in vratar Peter Ortar iz Jack bara iz Štrigove.

V Ljutomeru je bil dvodnevni mednarodni  turnir v malem nogometu z naslovom: »Moja igra je nogomet.« Med  13 letniki je med osmimi ekipami  zmagala e soboška Mura, najboljši strelec je bil Vid Štefanec in vratar Žiga Horvat oba iz soboške Mure.  Med 9  letniki so bili med  12.ekipiami najboljši nogometaši Mure.  Najboljša strelca sta bila: Luka Zver  in Maj Balažic  ter najboljši vratar Žiga Graj, vsi iz soboške Mure.  V starostni kategoriji U – 11 je med osmimi ekipami  zmagala puconska Kema, najboljši vratar je bil Luka Sočič  Keme in strelec Nino Hertl  iz Bistrice.

V Murski Soboti je vse pripravljeno za torkovo pripravljalno  prijateljsko mednarodno rokometno tekmo med  moškima reprezentancama Slovenije in  Srbije.  Tekma se bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti začela jutri ob 19.uri. Vstopnice za tekmo, teh je bilo na voljo le 600 ,so razprodane;  potek tekme pa boste lahko  jutri z občasni javljanji spremljali tudi na Murskem valu.

V Podturnu na Hrvaškem  so na tridnevnem mednarodnem šahovskem turnirju v  standardnem  šahu sodelovali tudi člani ljutomerske sekcije Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.  Luka Skuhala je zasedel četrto mesto, Barbara Skuhala pa je bila v absolutni konkurenci uvrščena kot najboljša šahistka  na 11. mesto.