V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

10 januarja 2018 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu so bili uspešni  člani Kasaškega kluba Ljutomer. V šesti točki programa na 1660 metrov dolgi progi je zmagala Vanilla MMS na vajetih Mitje Slaviča s kilometrskim časom 1:15,8 na drugo mesto  se je uvrstila Iskra KP, ki jo je vodil Dušan Zorko, tekla pa je kilometrski čas 1:16,1.  V tretji dirki  je na 1660 metrov dolgi progi  Orizzonte  tri pod taktirko mlajšega Marka Slaviča bil četrti s kilometrskim časom 1:6,3.

V 5.kolu druge slovenske lige v bowlingu je  v Ljubljani Bowling klub Lendava premagal I ekipo Arene iz Ljubljane z 2:0, proti ekipi Magmax  2 iz  Nove Gorice  pa je iztržil neodločen izid 1:1.  Žal so Lendavčani utrpeli v petem kolu tudi  pet porazov.  V lendavski ekipi je bil najboljši posameznik Dušan Radaković, ki je podrl 1271 kegljev, drugi v ekipi po uspešnosti pa je bil Serej Charles, ki je podrl 1257 kegljev.

Na mednarodnem nogometnem turnirju mladih nogometašev starostne kategorije U . 10  v avstrijskem Stradnu je  med 12. ekipami osvojila prvo mesto ekipa mladih nogometašev Gornje Radgone pod taktirko trenerja Emila  Bračka. Za Radgono so v Avstriji igrali: Sergej Pőrš, Maj Katan, Jan Čučko, Rene Dedić, Matic Husar, Anej Koroša, Tomaž Šijanec in Staš Bračko.

Na tretjem turnirju zimske teniške lige je v Radencih   v prvi skupini zmagal Marko Volf iz Gornje Radgone, ki je bil  v finalu boljši od  Radenčana Gorazda Kozica s  7:3. V dvoboju za tretje mesto je  Dani Strah iz Gornje Radgone premagal Radenčana  Robija Kolarja   s 6:4. V drugi skupini  je v finalu Luka Prislan premagal Jureta Jurjevića , oba iz Radenec s 7:0.  Po treh turnirjih vodi Marko Volf s 360.točkami, drugi je Dani Strah, ki ima 330 točk, naslednji turnir bo na programu 27. januarja v Radencih.

Na kvalifikacijskem  namiznoteniškem turnirju za moštveno  mladinsko državno prvenstvo  je  v Vrtojbi le igralkam puconske Keme  uspela uvrstitev na finale moštvenega državnega prvenstva, ki bo 10. in 11. februarja na Ptuju.   Za Kemo so pod taktirko trenerja Mirka Ungerja igrale: Nuša Vogrinčič, Ana Kovačec ter kadetinja Blažka Harkai.  Po mladinskih kvalifikacijskih turnirjih bodo zdaj sledili še turnirji kadetskih ekip, ki bodo na programu 24. in 25. februarja v Ravnah na Koroškem.

Na prvem letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju v Gornji Radgoni je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 13 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Gregor Vohl z 11.timi in na tretje Dare Dvanajšček, ki je osvojil skupno 7 točk in pol.