Domov

Šport in šah

11 januarja 2018 Šport


Slovenska moška rokometna reprezentanca, ki je bila   v torek  v Murski Soboti pred 700 gledalci, v pripravljani tekmi pred evropskim prvenstvom , boljša od Srbije  z rezultatom 36:32, je sinoči v Velenju pred 1800 gledalci še drugič premagala reprezentanco Srbije, tokrat z rezultatom 33:25.  Za Slovenijo so dosegli največ zadetkov: Gašper Marguč in Blaž Janc po 4 , Nik Henigman, Darko Cingesar , Niko Medved in Žiga Mlakar po so dosegli po tri zadetke; pri Srbiji se je odlikoval s 6 zadetki Nemanja Zelenović.

V 5.kolu druge avstrijske lige v badmintonu je BSC 70 Linz  utrpel poraz proti vodilni ekipi Pressbauma z rezultatom 7:1. Za Linz je igral tudi Lendavčan  Miha Horvat, ki pa je v dvojicah z Miho Šepcem utrpel poraz proti dvojici: Adi Pratama – Philip Birker z rezultatom v nizih 21:14 in 21:15.  Na lestvici vodi Pressbaum z 9.točkami, Linz jih ima na četrtem mestu štiri.

Slovenska moška hokejska reprezentanca v dvoranskem hokeju je v okviru priprav za  tekme evropskega pokala na Cipru v Zelini igrala dve prijateljski tekmi. V prvi tekmi je bila Hrvaška boljša od Slovenije z rezultatom 10:1, edini zadetek za  Slovenijo je dosegel Sašo Dervarič; v drugi tekmi  je  Hrvaška premagala   Slovenijo  z 9:2 – za Slovenija sta dosegla zadetka Peter Fras in Sašo Dervarič.  Slovenski hokejisti bodo od petka 12. do nedelje 14. januarja sodelovali na evropskem prvenstvu na Cipru ter se tam   jutri  popoldne  pomerili  z reprezentancama Walesa in Slovaške, v  soboto z Belorusijo in  Grčijo  ter  v nedeljo še s Škotsko in Ciprom.

V Občini Križevci pri Ljutomeru  kar 16 ekip  nastopa v dveh pikado ligah. V prvi ligi med osmimi ekipami vodi  Boosters Križevci, ki je bil v 8.kolu boljši od Bar baze Dart Devils Logarovci z rezultatom 10:0. V drugi  križevski pikado  ligi so  v 8. kolu vodilni Berkovci premagali Kapučinke Elviro Križevce  z rezultatom 6:4.

Na novoletnem šahovskem turnirju je v Mariboru med  47. šahisti zmagal Fjodor Žugaj iz mariborskega Branika ,ki je zbral 11 točk in pol. Na 13. mesto se je uvrstila kot najboljša šahistka Lea Števanec, članica kranjskega šahovskega kluba z 8.točkami.