Domov

Šport in šah

12 januarja 2018 Šport


Danes se je v Nikoziji, na Cipru,  začelo tridnevno  evropsko prvenstvo, Chamipionship III,  v dvoranskem hokeju na katerem sodeluje  v skupini »A« šest evropskih   reprezentanc.  Slovenski hokejisti , pod taktirko selektorja  Franca Maučeca,  so v prvi tekmi danes popoldne igrali proti reprezentanci Walesa 2:2. Strelca zadetkov sta bila selektor Franc Maučec in Sašo Dervarič.  Naslednjo tekmo bodo hokejisti igrali še danes  zvečer ob 19.20,  proti reprezentanci  Slovaške, jutri dopoldne  pa bodo imeli slovenski hokejisti  najprej tekmo proti Belorusiji in   zvečer še proti Grčiji.

Slovenski strelci so uradno  sezono začeli  minuli teden, ko so merili moči na dveh mednarodnih tekmovanjih.  Na 8.  tekmi za pokal Trzina je med strelci iz šestih držav z zračno puško Robi Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča zasedel tretje mesto.  V mladinski konkurenci  je bil Jure Sočič iz soboškega strelskega društva drugi. Med mladinkami so Ljutomerčanke v postavi: Nuša Špindler, Antonija Kosi in Brina Stanko bile tretje.  Na strelski tekmi 22. Skirca Borisa Paternosta v Trzinu pa je v streljanju z zračno pištolo  moštveno Strelsko društvo Štefan Kovač  v postavi: Marko Mlinarič, Dominik Vnuk in Avgust zasedlo tretje mesto.

 

V zaostalem srečanju prve ciprske nogometne lige je Pafos na domačem igrišču izgubil proti tretji ekipi na lestvici Apollonu iz Limassola z rezultatom 2:0. Erik Janža je za Pafos igral vse 90 minut tekme, Pafos pa ostaja na osmem mestu prvoligaške lestvice.

Na državnem teniškem prvenstvu v Ljubljani  za mlade do 12 let starosti  je Žiga Švec doma iz Lemerja član Teniškega kluba  Murska Sobota odlično začel novo tekmovalno sezono. V Ljubljani je Žiga Švec najprej premagal Cvetka Nejca s 6:1  in 6:0 v  četrtfinalu  pa je bil boljši od Vida Moharja v nizih dvakrat s 6:3, v polfinalu pa ga čaka Luka Albreht.

Zadnji med pomurskimi nogometnimi  drugoligaši bo začel s pripravami za spomladanski del  prvenstva Nogometni klub Farmtech iz Veržeja. Novi trener v Veržeju bo Boris Radoš, ki se je kot trener med drugim preizkusil tudi pri lendavski Nafti; v  Veržeju pa ostaja še naprej vodja strokovnega štaba Janko Irgolič. Nogometaši Farmtecha  bodo začeli s pripravami za novo sezono v četrtek 18. januarja.

V soboški Diani bo jutri ob 11.uri 57 šahistov sodelovalo na 19. posamičnem državnem prvenstvu za dijake in dijakinje, ki ga pripravljata Zavod za šport Planica in Šahovska zveza Slovenije.  Med tekmovalci bodo  jutri tudi že uveljavljeni pomurski šahisti: Luka Skuhala, Jaka Meglič, Andre Keglevič in Fabijan Marič Vild. Med dijakinjami bo nastopila tudi svetovna mladinska šahovska prvakinja  Laura Unuk, dijakinja bežigrajske gimnazije.