Domov

Šport in šah

13 januarja 2018 Šport


V tretji tekmi na evropskem prvenstvu v dvoranskem hokeju  Championship III za člane  je danes dopoldne  v Nikoziji na Cipru  Belorusija premagala Slovenijo z  visokim rezultatom 12:1. Včeraj je slovenska reprezentanca igrala proti Walesu 2:2 in utrpela poraz proti  Slovaški s 6:0. Danes čaka slovensko reprezentanco  ob 18.10 še tekma proti Grčiji, ki je na turnirju še brez zmage.  Jutri bodo slovenski hokejisti igrali že ob 8.uri zjutraj proti Škotski in popoldne še proti gostiteljski reprezentanci Cipra.

V zaostalem srečanju 8. kola prve slovenske odbojkarske lige za člane je ACH Volley v Ljubljani premagal Salonit Anhovo iz Kanala z rezultatom 3:0. Za letošnje pokalne prvake odbojkarje ACH Volleya je Uroš Pavlović iz Murske Sobote k zmagi prispeval  7 točk.  Na lestvici vodi ACH Volley s 33. točkami soboška Panvita Pomgrad imatna drugem mestu 23 točk. Tekme 12. kola  v prvi ligi igrali  bodo v soboto 20. januarja , ko bodo  odbojkarji Panvite Pomgrada  gostovali  v Kanalu pri Salonitu Anhovem.

V Gornji Radgoni je bil včeraj in danes 3. turnir 2. državne lige severovzhod v streljanju s standardno zračno puško. Med  osmimi ekipami so zmagali strelci Kovinarja iz Ormoža pred ekipo Štefana Kovača iz Turnišča, tretji so bili strelci Športno strelskega društva Sobota in četrti gostitelji Radgončani. Posamično je zmagala Petra Vernik  s 411,6. krogi, druga je bila Nuša Žnidarič obe iz Ormoža s 407,4. krogi,  na tretje mesto  je  uvrstil Jure Sočič iz Murske Sobote, ki je zadel 407,8 krogov.

 

Na študentskem državnem strelskem prvenstvu v Trbovljah je med pomurskimi strelkami tekmovala tudi Nuša Špindler, članica Strelskega društva Ljutomer, študentka Fakultete za elektrotehniko,  računalništvo in matematiko in s 408,5. krogi bila četrta. Zmagala je Suzana Lukić iz Visoke šole za kozmetiko iz Ljubljane s 414,9.krogi.

Na zimskem državnem teniškem prvenstvu za 12 letnike   v Ljubljani je  Žiga Švec doma iz Lemerja,  član Teniškega kluba Murska Sobota osvojil prvi letošnji državni naslov. V polfinalu državnega prvenstva  je  bil Žiga boljši od Luke Albrehta iz Celja z rezultatom 6:2 in 7:6 v finalu pa je Žiga Švec  premagal  še  prvega nosilca na prvenstvu Marka Iztoka Lundra  iz Teniškega kluba Rafa iz Ljubljane z rezultatom  7:5 in 6:1.

V prvi puconski medobčinski namiznoteniški ligi  sta bili odigrani dve srečanji. Veterani Sobote in veterani  puconske Keme so igrali 5:5, veterani Keme pa so premagali Spin iz Velike Nedelje z rezultatom 6:4. Po nepopolnem 3. kolu vodita veteranski ekipi Sobote in Keme s tremi točkami.

Iz Nogometnega kluba Nafta iz Lendave  so nas danes obvestili, da bodo nogometaši Nafte 1903,ki so po jesenskem delu tekmovanja v 2. slovenski nogometni tekmi osvojili tretje mesto,  začeli s pripravami na prostem v torek 16.januarja. Uprava kluba  bo po  prvem treningu v torek zvečer pripravila tudi prvo letošnje srečanje z novinarji, kjer bodo  predstavili  podrobnejši program priprav do  11. marca, ko se bo začel spomladanski del tekmovanja za drugoligaše.

V uvodni tekmi  6. kola v pomurski košarkarski ligi je v prleškem derbiju  Košarkarski klub Ljutomer sinoči premagal Prleški študentski klub Ljutomer z rezultatom 70:51. Na lestvici vodi Košarkarsko društvo Nona z 9.točkami, Ljutomerčani so na tretjem mestu,  prleški študenti pa so na petem mestu.

Na prvem letošnjem hitropoteznem mladinskem  šahovskem turnirju  je v Murski Soboti  med 13. šahisti zmagal  Maj Pintarič s petimi točkami in pol, drugi je bil Maj Pečnik s točko zaostanka tretje mesto pa sta si razdelila: Alina Lukač in Amadej Kastelic s štirimi točkami na peto mesto  se je uvrstil Izidor Casar iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor ,ki je zbral tri točke in pol.