V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

25 februarja 2017 Šport


V uvodnem srečanju 17. kola v prvi slovenski odbojkarski ligi za članice so igralke Keme sinoči v Puconcih pred okrog 100 gledalci premagale ekipo Zgornje Gorenjske z rezultatom 3:0, kar je bila tudi prva zmaga novega trenerja Sebastjana Lenarčiča. Za Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban 13, Mateja Kadiš 10 in Katja Karin Pintarič 8 točk; pri gostjah je Hana Marzidovšek zadela  7 točk.

V pripravljalni prijateljski nogometni tekmi  je »B« ekipa Maribora,  jesenski prvak  tretje slovenske lige, sever , ki je še brez poraza v ligi v Mariboru premagala drugo ligaško ekipo Farmtecha iz Veržeja z rezultatom 2:0.

Na najnovejši WTA  lestvici je v igri dvojic teniška igralka Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota s Španko Mario Sanchez Martinez  na odličnem 9. mestu. Na lestvici za daljše časovno obdobje  je Klepačeva s svojo soigralko na 26. mestu.

Pri Gradu na Goričkem je Osnovna šola Grad pripravila  11.  posamično občinsko prvenstvo  v namiznem tenisu. Naslov prvaka si je priboril Edi Gomboc iz Vidonec, ki je bil v srečanju za prvo mesto boljši od Tima Bačiča od Grada s 3:0.  V dvoboju  za drugo mesto  je Timi Bačič od Grada premagal Damirja Cőra iz Kovačevec s 3:0.

Strelsko društvo Varstroj iz Lendave je pripravilo  četrti, zadnji,  turnir v streljanju s serijsko zračno puško v okviru tekmovanja delavsko športnih iger. Na zadnjem turnirju je med člani zmagal  Erik Feher iz Dvojezične srednje šole  Lendava z 264.krogi, drugi je bil Dominik Zver  iz ekipe Mladi Lendava in tretji Franc Car iz ekipe GMT Oletić Lendava oba sta zadela po 256 krogov. Med članicami je na zadnji tekmi  zmagala Tina Zver Vlaj z 267.krogi pred Vanjo Kukovec z 243.krogi in Andrejo Žitek z 225.krogi vse  so članice Policijske postaje Lendava. Naslov prvakov za sezono 2016/2017  sta osvojila: Dominik Zver iz ekipe Mladi Lendave in Tina Zver Vlaj iz Policijske postaje Lendava.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika je imeli  sinoči v Dobrovniku imelo redno letno skupščino, kjer so ugodno ocenili delo društva v lanskem letu. Med glavnimi cilji je bila ureditev strelišča za veliki kaliber pri lovskem domu v Dobrovniku. Članska ekipa pa je odlično uvrščena v prvi »B« slovenski ligi, kjer je  na 3. mestu. Precej obetavne imajo tudi mlade strelce, ki se uvrščajo v mlajših kategorijah med pet najboljših v državi.  Med skupščini so podelili posebne zahvalne plakete novinarjem Francu Bobovcu, Editi Gőnc, upokojenemu novinarju Milanu Jeršetu in našemu športnemu novinarju Tončku Giderju. Posebno plaketo so podelili tudi županu Marjanu Kardinarju za njegov prispevek pri razvoju strelskega športa v Dobrovniku.

V Lendavi je bilo končano  tekmovanje v lendavski ligi v elektronskem pikadu. V zadnjem 18. kolu je prvak lige Pikado klub Bar Matko i Kapce  premagal Bar Lero iz Petišovec z 19:6. Podprvak lige Pikado klub Kvatro Gal I iz  Doline je premagal Boom bar iz Gaberja  z rezultatom 19:6. Tretji na lestvici Pikado kluba Bar West Pince pa je premagal  II. ekipo Kvatro Gala iz Doline  z rezultatom 14:11.

V 13. kolu prve križevske lige   v  elektronskem pikadu   je v derbiju kola vodilni Boosters iz Križevec premagal  drugega na lestvici Kasač iz Veržeja z rezultatom  8:2. V drugi križevski ligi v elektronskem pikadu  je v derbiju kola  II. ekipa Grab ,ki vodi na lestvici  igrala proti  drugi ekipi na lestvici: Taxi bar Frč iz Iljaševec  5:5.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Frama je med 33. šahisti zmagal Boris Mitrović iz Frama pred Leo Števanec iz Rankovec članico kranjskega šahovskega kluba, ki sta zbrala po 7 točk in pol na tretje mesto se je uvrstil Branko Koler iz Frama s šestimi točkami in pol.