V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport in šah

14 januarja 2018 Šport


Drugi dan evropskega prvenstva v dvoranskem hokeju Championship III za člane je v Nikoziji na Cipru  reprezentanca Slovenije,  pod taktirko selektorja Franca Maučeca ,  z močno pomlajeno reprezentanco  premagala Grčijo z rezultatom 6:1 kar je njena prva zmaga.  Za Slovenijo so dosegli zadetke: Filip Bencak in Saša Drvarič po dva ter Blaž Toplak  in Luka Vegič. V  dopoldanskem srečanju je  Belorusija, kandidatka za prvo mesto, bila  boljša od Slovenije z rezultatom 12:1. Edini zadetek za Slovenijo je dosegel Dejan Kučan. Danes čakata  na Cipru slovenske hokejiste še dve srečanji.

Slovenska rokometna reprezentanca je v uvodni tekmi 13. evropskega prvenstva v Zagrebu pred 9000 gledalci izgubila tekmo  proti Makedoniji z rezultatom 25:24. Ob polčasu je bil izid 11:11. V drugem delu  so Makedonci povedli  s 16:12,  vmes  pa je Slovenija  vodila tudi   z 21:20 a so Makedonci na koncu  z golom prednosti zmagali. Slovenija bo igrala naslednjo tekmo  jutri ob 18.15 proti evropski prvakinji Nemčiji in zadnjo v sredo ob 20.30 proti Črni Gori. Za napredovanje mora Slovenija doseči v »C« skupini  za uvrstitev med tri reprezentance  vsaj eno zmago.

V Lendavi je  415 judoistov iz osmih držav sodelovalo na 20. pokalu Kluba borilnih veščin v judu. Med mlajšimi kadeti sta si prvi mesti priborila:  Maj Mlinarič iz Judo kluba Lendava in Luka Denša iz Kluba borilnih veščin  Lendava. Tretja sta bila v svojih kategorijah: Blaž Zver iz Judo kluba Beltinci in Nikolas Foschini iz Kluba borilnih veščin. Med  mlajšimi kadetinjami je  bila zmagovalka Melisa Božič iz Judo kluba Lendava, druga je bila Anja Benkič iz Murske Sobote, tretji mesti  sta si priborili: Tamara Ferencek iz Lendave in Nika Pal iz Kluba borilnih veščin.  Med starejšimi dečki  sta  si priborila drugi mesti: Jan Špilak in Tilen Forjan iz Beltinec, tretji pa David Lan iz Murske Sobote  in Nejc Kalamar iz Beltinec. Med starejšimi deklicami  so bile zmagovalke: Leila Mazouzi iz Beltinec,  Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru in  Lina Recek iz Lendave. Drugo mesto si je priborila Lara Grnjak  in tretje Lana Ivezič obe iz ljutomerskega Partizana..

Med mlajšimi dečki  sta bila v Lendavi  zmagovalca: Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin in Gabrijel Lipič iz Beltinec in med  mlajšimi deklicami  Iva Küplen iz Judo kluba Murska Sobota. Moštveno je zbral največ medalj  Kaposvar iz Madžarske, Judo klub Lendava je bil drugi, Beltinčani so bili šesti in Klub borilnih veščin Lendava je po številu medalj osvojil 10. mesto med 53. klubi.

Poročali smo že, da je Žiga Švec iz Lemerja član Teniškega kluba Murska Sobota s trenerjem Žigo Starčičem  na zimskem  državnem prvenstvu med 12 letniki  v Ljubljani osvojil prvi posamični naslov državnega prvaka.  K posamičnemu naslovu  je Žiga Švec s Makom Mikovićem iz Kluba Jaki iz Ljubljane  po zmagi proti   dvojici: Marko Iztok Lunder  iz Ljubljane in Luka Videnovič iz Kranja s rezultatom 6:1  in 6:3  dodal še drugi državni naslov, kar je njegov največji uspeh v dosedanji karieri na državnih prvenstvih.

V  11.kolu prve državne namiznoteniške lige za člane je v Murski Soboti ekipa Sobote premagala Ptuj s 5:0. Za Soboto  sta po dvakrat zmagala: Tomaž Roudi in Gregor Kocuvan enkrat pa je zmagal Gaj Vidmar. Kema v Izoli premagala Arrigone s 5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Tomaž Pelcar in Luka Norčič enkrat pa Damjan Zelko.

V ženski konkurenci  11. kola prve slovenske namiznoteniške lige so bili Arrigoni boljši od ženske ekipe Keme s 5:0.

Na 4. namiznoteniškem turnirju veteranov za lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije so bili v Zagorju ob Savi uspešni tudi pomurski igralci, člani Namiznoteniškega kluba Sobota.   Med igralci starimi na 65 let je zmagal Jože Žekš, drugi v skupini od 50 do 59 let je bil Igor Vinčec, med članicami do 50 let starosti  je bila druga Janja Lebarič. V moških dvojicah sta bila Igor Vinčec in Ravenčan  Erih  Günter  v skupini do 60 let starosti  uvrščena na drugo mesto.

Na 12. občinskem namiznoteniškem tekmovanju pri Gradu na Goričkem je med 30. igralci zmagal  Edvard Gomboc iz Vidonec, drugi je bil Tomi Klement od Grada in tretji Srečko Vogrinčič iz Radovec. Med mladimi igralci starimi do 18 let je zmagal Rok Cőr iz Kovačevec, drugi je bil Tilen Bačič  in tretji Neo Horvat oba od Grada.

V 10. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je Radenska iz Murske Sobote v gosteh premagala Pivko z rezultatom  5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Harry Steržaj 605 ,kar je bilo najboljši izid med igralci  v gosteh v celotni ligi, Milan Kovačič je podrl 597  in Robert Rožanc 591 kegljev.  V ženski konkurenci prve »B« slovenske lige je Pivka premagala dekleta Radenske s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle: Marika Kardinar 570, Vlasta Hojnik 550 in Sonja Tibaut 547 kegljev.

Na 4. turnirju 3. državne lige severovzhod v  streljanju s standardno zračno puško  je v Turnišču med devetimi ekipami zmagal Kovinar iz Ormoža, drugi so bili strelci Kolomana Flisarja s Tišine in tretji Turniščani. Posamično je zmagala Nuša Žnidarič iz Ormoža s 405,2. krogoma, druga je bila Melisa Žalik s Tišine s 402,6.krogi in tretji Žan Tomažič iz ormoškega Kovinarja, ki je zadel 399,9 krogov.

Na 4. turnirju regijske pionirske lige v streljanju z zračno puško je na Tišini  med osmimi ekipami zmagalo Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Timotej Plahut, David Győrek in Blaž Serdt, drugi so bili strelci Kovinarja iz Ormoža in tretji strelci Tišine. Posamično je  med  pionirji zmagal Nino Benjamin Kovačec iz Ormoža s 183.krogi, drugi je bil Timotej Plahut s 182.  in tretji Matjaž Mujdrica iz Turnišča s 179.krogi. Med pionirkami je  zmagala Lina Miholič s 174.krogi, druga je bila Nika Ficko Győrek s 169. in tretja Lana Škodnik , vse s Tišine, s 167.krogi.

Na 16  mednarodnem turnirju   v malem nogometu za ženske Agram 2018  so v Zagrebu igralke Teleinga  GMT Beltinec zasedle četrto mesto. Beltinčanke so na poti do finala premagale II. ekipo Agrama s 4:1, Kolubaro s 4:0 in v četrtfinalu Ekonomist s 3:2. V tekmi za tretje mesto  je bilo Sarajevo boljše od  Pomurja z 9:2.  V tekmi za prvo mesto je St. Pőlten ,z Matejo Zver , premagal  I. ekipo zagrebškega Agrama s 4:0.

Na 3. Ftičevem turnirju v malem nogometu v organizaciji Športnega društva  Nočni ftiči s Turjanskega vrha je športni dvorani v Radencih med 24. ekipami zmagal  SM team iz Ljutomera, ki je bil  v finalu boljši od  ekipe AC Mariborska Celje z 2:1, v tekmi za tretje mesto  je ŠIC bar iz Ljutomera premagal  Krovstvo  Karla Filipiča iz Sovjaka z rezultatom 4:1.

V Murski Soboti je bil včeraj dan dvoranskega nogometa ali drugače rečeno futsala. Na programu je bilo več zanimivih nogometnih srečanj. Mladi Mure starostne kategorije U – 15 so premagali ljutomerski Meteorplast s 6:1.  Reprezentanca vodstva Nogometne zveze Slovenije kjer so kot gostje igrali tudi Fabijan Cipot, Sebastjan Vogrinčič, Slavko Režonja in Marjan Drvarič  je v revijalni tekmi  premagala   novinarsko reprezentanco Pomurja z rezultatom 6:2.

V Murski Soboti je bilo  19. posamično državno srednješolsko prvenstvo v šahu, kjer je  sodelovalo  50 šahistov.  Med dijaki je postal državi prvak  Vid Dobrovoljc iz Gimnazije Novo mesto s 7,5 točkami. Med pomurskimi šahisti je bil Luka Skuhala iz Srednje tehnične in poklicne šole iz Murske Sobote  s 6.točkami četrti, Jaka Meglič iz soboške gimnazije je bil s 5.5 točkami   11. ti,  Andre Keglevič iz Srednje zdravstvene šole  iz Murske Sobote je bil s petimi točkami  16.ti. Med dijakinjami je zmagala  Ivana Hreščak iz Šolskega centra Postojna z 8.točkami pred mladinsko svetovno prvakinjo  Lauro Unuk iz Gimnazije Bežigrad s 7.točkami, na 8. mesto se je uvrstila Liza Kisilak od Svetega Jurija na Goričkem  , dijakinja  Tehničnega šolskega centra Maribora, ki je s tremi točkami zasedla 8. mesto.