V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

15 januarja 2018 Šport


Tretji dan evropskega prvenstva Championship III v dvoranskem hokeju v Nikoziji na Cipru je moška reprezentanca Slovenije odigrala dve srečanji. V prvi tekmi je Slovaška premagala Slovenijo z 11:0, v drugi  pa je bila Slovenija boljša od Cipra z 1:0. Zmagoviti zadetek za Slovenijo je dosegel selektor, igralec in kapetan reprezentance Franc Maučec.  Prvo mesto je osvojila reprezentanca  Belorusije z 18.točkami, reprezentanca Slovenije je, med sedmimi reprezentancami po nedoločenem izidu proti Walesu 2:2 in zmagi proti  Grčiji z rezultatom 6:1,  osvojila  peto mesto s 7.točkami. V soboto 20.  in v nedeljo 21. januarja  bo v Apačah slovenska ženska reprezentanca gostila na evropskem prvenstvu Championship III ženski reprezentanci  Slovaške in  Turčije.

Na tridnevnem 24. mednarodnem strelskem tekmovanju  v Rušah so med 440. strelci iz 10 držav merili v tarče tudi pomurski strelci. V ženski konkurenci je bila med pomurskimi strelkami  s standardno zračno puško najboljša Špela Mihalič iz Strelskega društva Koloma Flisarja Tišina, ki je drugi dan zadela  614,8 krogov in se uvrstila na 19. mesto, Ljutomerčanka Nuša Špindler je bila s 610,6. krogi 28.ta. Med člani je  bil   najboljši Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča ,ki se je s 614,8.krogi  uvrstil na 22.mesto, mladi Jure Sočič iz soboškega društva pa je bil  616, 6. krogi uvrščen med člansko konkurenco na 23. mesto.

V 6.kolu pomurske košarkarske lige  so igrali takole:  Košarkarsko društvo Nona Sobota – Tropicano Bistrica  84:48, Košarkarski klub Ljutomer – Prleški študentski klub Ljutomer 70:51 in  Lindau Lendava – Sistemorg Beltinci  65:57. Na lestvici vodijo košarkarji None iz Murske Sobote  z 11 točkami, Sistemorg Beltinci  in Tropicano Bistrica pa  sta zbrala po 9 točk.

Na nogometnem turnirju mladih kategorije U – 15 je v Ljutomeru v tekmi za prvo mesto Nogometna šola Ljutomer premagala ekipo zelenih iz Veržeja s 3:2, v tekmi za tretje mesto je bil Zavrč boljši od rdeče ekipe Veržeja  z rezultatom 1:0. Najboljši igralec turnirja v Ljutomeru je bil  Sašo Šegula iz Ljutomera, najboljši strelci pa: Tristan Trajbarič, Jan Rajh in Vid Pustinek, vsi iz Vipolla Veržej s tremi zadetki.

V Beltincih so ob 20 letnici Športne zveze Beltinci pripravili  članski turnir zimske lige v malem nogometu med ekipami osmih  krajevnih skupnosti.  V finalu je Dokležovje premagala Gančane z rezultatom 3:2 in osvojilo prvo mesto. V tekmi za tretje mesto so Beltinci premagali Bratonce  s  5:0. V revijalni nogometni tekmi je reprezentanca Športne zveze Beltinci premagala reprezentanco politikov in svetnikov Občine Beltinci  z rezultatom 4:3.

V Postojni je na  21. posamičnem  državnem prvenstvu učencev osnovnih šol v šahu  v  dveh moških in dveh ženskih kategorijah  sodelovalo   193 šahistov. Med pomurskimi šahisti se je med 15 letniki uvrstil na 4. mesto Jaka Kočar iz Osnovne šole Tišina, ki je bil s 6.točkami in pol četrti, Enej Meglič iz soboške prve osnovne šole  je bil s šestimi točkami sedmi. Med 12 letnicami je bila Ema Lukač iz Osnovne šole I Murska Sobota  uvrščena na 15. mesto ,  zbrala   je pet točk.