Domov

Šport in šah

17 januarja 2018 Šport


Najbolj vroča novica prihaja danes s sedeža Nogometne zveze Slovenije v Ljubljani na Brdu pri Kranju.  Izvršni odbor osrednje slovenske nogometne organizacije je  imel  včeraj na dnevnem redu tudi imenovanje  članskega selektorja slovenske ženske nogometne reprezentance.  To nalogo je od leta 2012 opravljal Damir Rob iz Lendave, ki pa ga je po včerajšnji seji nasledil Borut Jarc iz Maribora, ki je doslej vodil  slovensko reprezentanco starostne kategorije U – 15. Jarc je dobil mandat za vodenje ženske  reprezentance  do leta 2020.

Nogometaši Mure , jesenski prvaki v drugi ligi, so začeli s pripravami že v ponedeljek in ekipo so doslej okrepili že s tremi igralci. Naprej je ekipo okrepil krilni napadalec Luka Šušnjara, ki prihaja iz Celja nato vratar  Kristjan Matošević, ki prihaja iz Domžal. Najbolj atraktivna okrepitev  prihaja iz avstrijske Radgone, kjer je  nazadnje igral nekdanji kapetan Mure  Matic Maruško doma iz Črnec pri Apačah , ki ga je pri Muri že treniral Ante Šimundža. Maruško  je v za Muro v svoji karieri v prvi ligi  odigral  117 tekem trikrat pa je oblekel tudi majico slovenske reprezentance do 21 let.

Nogometaši Nafte so v včeraj  v Lendavi ,na igrišču z umetno travi pri osnovni šoli , začeli priprave  za spomladanski del sezone v 2. slovenski  ligi, kjer je Nafta po jesenskem delu   na tretjem mestu s 35.točkami in ima dve točki zaostanka za drugo uvrščeno ptujsko Dravo. Na prvem treningu je bilo  22 igralcev,  tudi spomladi bo Nafto vodil Franc Fridl. V obdobju priprav bo Nafta odigrala 10 prijateljskih tekem od tega  dve s prvoligaškima ekipama.  Nafta bo opravila celotne priprave v Lendavi z izjemo štirih dni ,ki jih načrtujejo v Zalaegerszegu. Ekipa bo ostala nespremenjena saj vodstvo kluba sedanjim igralcem zaupa in igralci so sposobni doseči spomladi  tudi še kaj več.

V zaostalem srečanju  ženske ekstra košarkarske lige je  Šmarje premagalo dekleta Ženskega košarkarskega kluba Pomurje z rezultatom  56:40. Za Pomurje so zadele največ točk: Alja Samec 13, Nina Domjan 10 in Urška Juteršnik 8 točk; pri Šmarju se je odlikovala Nina Vodeb s 13.točkami. Na lestvici vodi Krka iz Novega mesta s šestimi zmagami, Pomurke pa so  četrte s šestimi zmagami in tremi porazi.

Na januarskem članskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran,ki je zbral 9 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Boris Kovač s sedmimi točkami in pol tretji pa je bil  Danilo Hari s šestimi točkami. Pomurski šahisti bodo znova zbrani v  nedeljo ob 9.uri v Bakovcih, kjer bo drugi mednarodni konec tedenski šahovski turnir.