V etru
Vreme, ceste
Domov

Šport in šah

20 januarja 2018 Šport


V zaostalem srečanju  mednarodne ženske ekstra košarkarske lige je Pomurje v Trbovljah premagalo ekipo Feliksa z rezultatom  64:45, kar je sedma zmaga Pomurk v ligi, ki so zdaj na tretjem mestu lestvice.  Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Alja Samec 20, Nina Domjan 13, Kiara Marinič 10, Natalija Rebrica 6 in Blaža Čeh 5 točk; pri Feliksu se je odlikovala Pia Razboršek s 23.točkami.

Na hipodromu Krieau na Dunaju je v šesti dirki  zmagal Delux na vajetih  Mitje Slaviča iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer, ki je tekel kilometrski čas 1:14,1.

Nogometaši Pafosa ,ki ga na Cipru  trenira ljubljanski trener Luka Elsner,  so doživeli nov  neuspeh,  tokrat v pokalnem tekmovanju. Enosis Paralimni, vodilna ekipa druge ciprske lige,  je na domačem igrišču v pokalni nogometni tekmi premagala  prvoligaški Pafos z rezultatom 3:2. Za Pafos  je igral tudi nekdanji nogometaš Mure in Maribora  Erik Janža.

V  12. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je dopoldne v Puconcih Kema premagala Ptujčanke z rezultatom 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Ana Kovačec in Nuša Vogrinčič,  eno zmago  je kljub poškodbi na ramenu dosegla Staša Matis. Pri izidu 4:4 je odločilno zmago za Kemo dosegla Ana Kovačec, ki je premagala Martino Komovec  z rezultatom 3:0.

V  uvodni tekmi 12. kola  3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so sinoči v pomurskem derbiju  v Lendavi  igralke   Ženskega odbojkarskega kluba Sobota premagale  gostiteljsko Muranio z rezultatom 3:0. Sobočanke so s 30. točkami še naprej vodilne na lestvici , odbojkarice Muranie pa so s tremi točkami na desetem mestu.

V  13. kolu območne mariborske kegljaške lige je Kegljaški klub Lendava v gosteh premagal ekipo Invalida iz Maribora z rezultatom 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Janez Šimon 566, Bojan Potočnik  537 in Jože Horvat 534 kegljev.  Kegljači Lendave so na prvem mestu lestvice  z 11. zmagami in dvema porazoma.

V 6.kolu  vzhodne slovenske »B« lige v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati: Kocka bar Renkovci –  Bar baza Bad boys Logarovci  10:7, Panters Moravske Toplice – Raj Grad 6:11 in Bar baza Devils boys Logarovci – Pinocchio Ivanjkovci 4:3. Na lestvici vodi Pikado klub Raj od Grada  pred Pikado klubom Kocka bar iz Renkovec, obe ekipi imata po 14 točk.

Območno društvo nogometnih trenerjev Lendava, ki ga vodi predsednik Franc Horvat Meštrović , je v Nedelici pripravilo  posvet predstavnikov trenerskih društev  Medžimurja, Varaždina, Murske Sobote in Lendave o aktivnostih  v letu 2018.  Na delovnem dogovoru  sta bila prisotna tudi podpredsednika Zveze nogometnih trenerjev Slovenije   Borut Jarc ki je zdaj postal ženski članski selektor in Zdenko Maučec  tudi predsednik soboške trenerske organizacije. Trenerji so se dogovorili o skupnem sodelovanju na licenčnih seminarjih, o izmenjavi predavateljev ter o ogledu vrhunskih športnih dogodkov,   eden takšnih bo v  Nedelišču na Hrvaškem, kjer bo kvalifikacijski turnir mladih selekcij za nastop na evropskem prvenstvu.

V Ljutomeru so odigrali prvi turnir v zimski ligi malega nogometa. V članski konkurenci so bili doseženi naslednji rezultati: Pristava – Razkrižje 4:1, Ključarovci – Ljutomer 6:3, Šic bar Ljutomer  –  Šport plus Ljutomer  1:0, Razkrižje – Ljutomer 0:3 in Šport plus Ljutomer – Ključarovci 1:2.  Na lestvici vodijo Ključarovci s 6.točkami.  V  veteranski konkurenci pa so igrali takole: Cven – Atlantis bar Ljutomer  1:2, Ormož – Šic bar Ljutomer 5:1, Meteorplast Ljubljana- Cven 7:6, Atlantis bar Ljutomer – Ormož 2:4 in Meteorplast Ljutomer – Šic bar Ljutomer 4:2. Na lestvici vodi Ormož s 6. točkami.

Na 3. letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju v Gornji Radgoni je še tretjič letos zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral  6 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Robert Kosi in na tretje Anton Bukošek, oba sta zbrala po štiri točke.