V etru
Lestvica narodno-zabavne glasbe "Glasba našega srca"
Domov

Šport in šah

21 januarja 2018 Šport


V Apačah se je včeraj začelo dvodnevno  žensko evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju Championship III   na katerem sodelujejo tri reprezentance. Včeraj prvi dan prvenstva je Slovaška premagala  Slovenijo z rezultatom 4:2. Za Slovenijo sta dosegli zadetka: Melanie Smodiš in Julia Nachstein. V drugi tekmi  je bila Turčija boljša od Slovenije z rezultatom 10:1. Edini zadetek za slovensko reprezentanco je dosegla Alja Mesarič. Danes se prvenstvo v Apačah nadaljuje s povratnimi srečanji. V prvi današnji  hokejski tekmi je reprezentanca Slovenije igrala proti Slovaški 3:3, za slovensko izbrano vrsto so dosegle zadetke: Julia Nachstein, Petra Dervarič in Tjaša Vrečič.  Popoldne ob 13.30 pa v Apačah   čaka slovenska dekleta še  povratna  tekma proti Turčiji.

V Apačah je bil včeraj tudi prvi turnir moškega državnega prvenstva v dvoranskem hokeju , kjer so Lipovci, aktualni slovenski prvaki premagali Moravske Toplice z rezultatom 11:1 in igrali 3:3 proti predanovskemu Triglavu. V preostalem članskem srečanju je bil Triglav boljši od Moravskih Toplic z rezultatom 7:1.  Danes poteka v Apačah  še drugi turnir za državno prvenstvo v dvoranskem hokeju.

Na 6. Žikijevem memorialu v rokometu v spomin na rokometnega delavca Vlada Roškarja – Žikija  je  v soboto  na  mednarodnem   turnirju v Murski Soboti zmagala ekipa Slovenj Gradca, ki nastopa v prvi »B« slovenski  ligi.  Rokometaši Slovenj Gradca so  premagali Zagorico iz Hrvaške z rezultatom 36:21 in  soboško Pomurje z rezultatom 38:28.  Rokometaši Pomurja pa so utrpeli poraz tudi  proti hrvaški ekipi Zagorica z rezultatom 25:24 in zasedli tretje mesto. Posebna komisija je  za najboljšega vratarja nagradila: Marka Ferda Sučića iz Zagorice, strelca Jureta Gorenjaka iz Slovenj Gradca in igralca Marka Jankoviča iz domačega  Pomurja.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je prvoligaš Maribor premagal drugoligaško ekipo Nafte 1903z rezultatom 4:2. Za  Maribor so dosegli zadetke:  Dare Vršič, Dino Hotić, Gregor Bajde in Marcos Tavares iz 11 metrovke. Za Nafto, ki je vodila z 1:0  sta bila strelca: Mateo Monjac in Vedran Vinko.

Na  3. državnem turnirju v elektronskem pikadu  v Zdravilišču Radenci  je    sodelovalo  89 igralcev iz vse Slovenije. Med članicami posamično je na  prvem in drugem turnirju  zmagala Mojca Mužić iz Šempetra pri Novi Gorici.  Med člani je na  prvem turnirju zmagal  Benjamin Pratnemer iz Slovenske Bistrice, tretji je bil Denis Duh iz Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi. Na drugem turnirju  bil najboljši Tomi Černenšek iz Slovenske Bistrice. V  mešanih dvojicah je   zmagala dvojica: Rene Grah – Matjaž Logožar iz Pikado kluba Raj od Grada  na Goričkem pred dvojico: Robert Halužan – Peter Kranjc iz Pikado kluba Pinocchio Ivanjkovci. V posamični konkurenci skupine B in C je zmagal Miran Rihter iz Velenja.

V  12.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je Salonit Anhovo v Kanalu premagal soboško Panvito Pomgrad s 3:1. Za soboške odbojkarje , ki so dobili prvi niz s 25:19,   so zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec 18, Andrej Grut 12 ter Gorazd Flisar in Jure Kasnik po 6 točk. V  10.kolu v 3. slovenski ligi, vzhod so Radenci premagali II. ekipo Šempetra s 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec 19, Nik Škrjanec 15 in Tomaž Ajlec 8 točk.  Mežica  je bila boljša od II. ekipe Panvite Pomgrada z rezultatom 3:0.

V 12. kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige je  Aliansa Šempeter premagala puconsko Kemo  z rezultatom 3:0. Za Kemo so zadele največ točk : Iva Škraban 12, Adela Pintarič 10, Dona Vinkovič in Nina Kovač po 9 točk.  V 12.kolu druge slovenske lige vzhod so Ljutomerčanke v gosteh premagale  Benedikt z rezultatom 3:0. Ptujčanke, ki vodijo na lestvici, so  s tremi Prekmurkami in trenerjem Bojanom Novakom  bile boljše od Braslovč s 3:0.  Največ točk za Ptuj kar 19 je zadela Sara Sakovič. V  12. kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod  za članice so igralke Sobote v pomurskem derbiju  v Lendavi premagale Muranio z rezultatom 3:0.

V 12.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Maribor premagal Soboto z rezultatom 5:1. Edino zmago za Soboto je osvojil Tomaž Roudi. Interdiskont je  v Ravnah na Koroškem premagal Arrigone iz Izole s 5:2; za Korošce je trikrat zmagal Pucončan Mitja Horvat.  Tekma med Kemo in Mengšom bo šele v torek 23. januarja.

V 7. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige je II. ekipa Keme  premagala Cirkovce s 5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Jan Lipič in Jure Smodiš ter enkrat Rok Smodiš.

V  11. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je Hidro v Medvodah premagal Radensko  s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 589, Miko Steržaj 579 in Jani Steržaj 569 kegljev. V ženski konkurenci  je  Remomplast v Ravnah na Koroškem  premagal Radensko s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle: Marika Kardinar 559, Majda  Kaučič 529 in Cvetka Štiberc 520 kegljev.

Na 4. turnirju  državnih strelskih lig v Ormožu so bili  v streljanju z zračno puško uspešni tudi pomurski strelci. Med mladinci se je na tretje mesto uvrstil Jan Nagy iz Črenšovec. Med kadeti je zmagal  Patrik Farkaš pred Juretom Sočičem. Moštveno je bilo tretje Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Patrik Farkaš, Jure Sočič in Blaž Makari. Med pionirkami  so bile moštveno  tretje Tišinčanke  v postavi: Lina Mihalič, Kaja Kalman in Lana Škodnik.

Na drugem turnirju   strelske lige Zveze paraplegikov Slovenije je v Ankaranu v streljanju z zračno puško  moštveno zmagala ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  v postavi:  Slavko Dunaj, Venčeslav Bezjak in Jožef Franc pred Koprom in Celjem. Posamično je med tetraplegiki zmagal  Franc Baum, drugi je bil Slavko Dunaj  in tretji Venčeslav  Bezjak in na peto mesto se je uvrstil Ladislav Kepe vsi iz soboškega društva.  Med paraplegiki je zmagal Jožef Franc , šesti pa je bil Franc Borovnjak iz prekmursko prleškega društva.

V  12. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je kranjski Triglav premagal Maribor  z rezultatom 94:43. Za Mariborčanke sta igrali tudi dve pomurski igralki; Tina Cvijanović je zadela 12 in Simona Kuzma 12 točk.

V  11. kolu 3. v vzhodne slovenske košarkarske lige za člane  so Janče premagale Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom 99:97. Pri soboških košarkarjih so zadeli največ točk: Igor Spešić 37, Jernej Juteršnik 21 in  Marko Kukel 17 točk.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad je včeraj v Murski Soboti pripravilo  pomursko šahovsko prvenstvo za učence osnovnih šol, ki so tudi  člani šahovskih klubov. Naslove prvakov so med 44 šahisti  osvojili;  med učenkami: Hana Slana iz Gornje Radgone, Eva Kumin ,  Vita Kološa Kušej in   Ema Lukač vse iz Radenske Pomgrada in med učenci: Jaka Balažic iz Osnovne šole I Murska Sobota,  Jure Kumin, Amadej Kastelic in  Jaka Kočar vsi iz Radenske Pomgrada in Andre Keglevič iz Gornje Radgone.