V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

22 januarja 2018 Šport


Na 8. mednarodnem plavalnem mitingu v Zdravilišču Radenci so se med 182. plavalci iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije odlično odrezali  člani  organizatorskega plavalnega kluba. Največ medalj je zbrala Laura Bea Burjan, ki je v svoji starostni kategoriji  osvojili dve srebrni medalji v plavanju  na 100 in 50 metrov prsno ter tri bronaste na 100 prosto, 100 metrov mešano in 50 metrov prosto. Med najmlajšimi tekmovalci  Plavalnega kluba Zdravilišča Radenci  je bila Tinkara Car  druga na 50 metrov delfin in tretja na 50 metrov prsno. Grega Ritonja je bil  drugi na 50 metrov prosto in tretji na 50 metrov delfin. Med starejšimi plavalci je Staša Korpič  osvojila bronasti medalji na 50 metrov prosto in 50 metrov prsno. Izjemen uspeh  je dosegla  plavalna  štafeta 4 x 50 metrov prosto v postavi Brina Mauko, Maja Razgoršek, Maja Nemec in Staša Korpič, ki je zasedla prvo mesto.

Drugi dan evropskega prvenstva v dvoranskem hokeju Championship III je v Apačah  ženska reprezentanca Slovenije igrala proti Slovaški 3:3. Za varovanke selektorja Jožeta Črnka so dosegle zadetke: Julija Nachstein, Petra Dervarič in Tjaša Vrečič. V drugem srečanju je bila Turčija boljša od Slovenije  s 6:1, častni zadetek za slovensko reprezentanco je dosegla Julija  Nachstein. V finalni tekmi za prvo mesto je Turčija premagala Slovaško  z 8:2, Slovenke  so osvojile tretje mesto.

Na 49. tekmovanju judoistov za memorial Pohorskega bataljona v Slovenski Bistrici so bili med  143. judoisti zelo uspešni prleški judoisti. Med člani je v svoji težnostni kategoriji osvojil tretje mesto Narcej Lackovič. Med kadeti sta zmagala v svojih kategorijah Niki Zmazek in Gabrijel Zadravec oba iz Partizana Ljutomer. Drugi mesti sta si priborila: Jure Markoja iz Judo kluba Lendava in Blaž Emeršič iz ljutomerskega Partizana. Tretje mesto si je priboril Luka Podgorelec iz Kluba borilnih veščin Lendava.  Med kadetinjami je bila zmagovalka v svoji kategoriji Diana Šterman, druga je bila Evelin Munda obe iz  Partizana Ljutomer  in tretja  Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava.

Na 4. turnirju državnih lig v streljanju s standardno zračno puško se  v Ormožu pomurski strelci niso najbolje odrezali, Med člani v prvi »A« državni ligi so bili najbolje uvrščeni Turniščani, ki so bili četrti, Črenšovci so se uvrstili na 9. mesto. V prvi »B« državni strelski ligi je posamično  zmagal  Peter Somogy iz dobrovniškega Jezera, tretja  je bila Nuša Špindler iz Ljutomera. Moštveno so Ljutomerčani  v prvi »B« ligi z ekipo: Nuša Špindler, Antonija Kosi in Rajko Robnik zasedli drugo mesto, šesti so bili strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija, sedmi so bili Gančani in osmo Jezero iz Dobrovnika.

Na drugem mednarodnem konectedenskem šahovskem turnirju v Bakovcih  je med 32. šahisti iz Madžarske in Slovenije zmagal  Matej Titan, ki je zbral 8 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Denis Gjuran z osmimi, tretji je bil Boris Kovač s sedmimi in na odlično četrto mesto se je uvrstil najstarejši šahist 79 letni Štefan Režonja, vsi iz  Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki je zbral  šest točk.