Domov

Šport in šah

23 januarja 2018 Šport


Selektor slovenske ženske  košarkarske reprezentance  Damir Grgić je izbral 12 košarkaric za  drugi del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto. Prvič je povabilo v člansko reprezentanco  dobila  Sobočanka  Tina Cvijanović, ki zdaj igra za prvoligaško ekipo Maribora.  Cvijanovićeva se je že uspešno preizkusila v reprezentanci igralk do 20 let, kjer so dekleta osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu.   Slovensko člansko reprezentanco čakata  v februarju dve tekmi in sicer 10. februarja proti Franciji in 14. februarja proti Romuniji. Priprave reprezentance se bodo začele  v ponedeljek 5. februarja v Laškem.

Sočasno  z 8. tekmovanjem za pokal Zdravilišča Radenci v plavanju na katerem je sodelovalo 182 plavalcev iz treh držav so se preizkusili tudi mladi člani  radenske plavalne šole. Skupno jih je sodelovalo kar 30, najhitrejši na 50 metrov prosto pa so bili Maša Štefanec in Anej Frajhman med mlajšimi plavalci ter Iva Štefanec in Rok Šadl med starejšimi. Na 50 metrov prsno  pa so najhitreje plavali v Radencih  Tjaša Horvat in Bor Patrik Burjan in med mlajšimi Eva Jurjovič in Jaša Radič med starejšimi plavalci.

Odbojkarski klub  Panvita Pomgrad iz Murske Sobote, član prve slovenske odbojkarske lige je danes sporočil, da je v članski ekipi dosedanjega trenerja Dejana Fujsa Gezo po sklepu upravnega odbora  kot trener v članski ekipi nasledil Sašo Topovšek . V klubu bo v prihodnje mesto športnega direktorja opravljal član upravnega odbora Roman Ratkai nekdanji igralec in tudi trener soboških odbojkarjev.  Dejan Fujs Geza   bo v prihodnje v klubu  vodja mladinskih selekcij v  klubu.

Na 4. turnirju pomurske regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško v Gornji Radgoni je med 13. ekipami zmagalo Strelsko društvo Domajinci z ekipo: Denis Benko, Goran Gyoha in Martin Mesarič pred Gederovci in Strelskim društvom Janka Jurkoviča od Svetega Jurija. Posamično je zmagal med 47. strelci  Denis Benko s 378.krogi, drugi je bil Goran Gyoha  oba iz Domajinec ,ki je zadel  369.krogov tretji je bil Milan Svetec iz Gornje Radgone s 368.krogi, četrti Patrik Farkaš iz Bakovec s 367.krogi in na peto mesto se je uvrstil Martin Marič iz Domajinec, ki je zadel  366 krogov.

Šahovsko društvo Gornja Radgona je na  občnem zboru izvolilo novega predsednika kluba, ki ima v svoje vrste vključenih 31 članov.  Nalogo predsednika bo v prihodnje opravljal Jurij Ojsteršek, ki je  nasledil dosedanjega predsednika  Matjaža Husarja. Radgonski šahisti so med 61.šahovskimi klubi v točkovanju Šahovske zveze  Slovenije pristali na 32. mestu z 80,14 točkami, na prvem mestu  so šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote.