V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

24 januarja 2018 Šport


V zaostalem srečanju  12. kola v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane so sinoči igralci Keme v Zeleni dvorani v Puconcih premagali Mengeš z rezultatom 5:4. Za Kemo  je trikrat zmagal Tomaž Pelcar, ki je pri izidu 4:4 dobil tudi zadnji odločilni dvoboj proti Andražu Avblju s 3:0. Ob Pelcarju   sta za Kemo  po enkrat zmagala  še Bojan Ropoša in Luka Norčič.  V  soboto ob 16.uri bo  v soboški tretji osnovni šoli pomurski namiznoteniški  derbi med Soboto ,ki je šesta na lestvici  in Kemo ,ki je na tretjem mestu.

Kadetska ženska nogometna reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorke  Tine Kelember je v italijanskem mestu Covercianu igrala dve prijateljski mednarodni tekmi proti reprezentanci Italije.  V prvi tekmi je bila Italija boljša od  Slovenije z rezultatom 2:0, v   drugi tekmi pa so Italijanke zmagale s 4:1. . Za slovensko izbrano vrsto so  igralke tudi mlade nogometašice Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci: Luana Zajmi, Albina Čizmazija, Vita Žolek in prvič je bila v reprezentanci tudi Lili Balažic.

Na  tretjem tekmi za pokal Judo kluba Velenje za mlade judoiste so se  med 182. judoisti iz 16 klubov odlično odrezali  pomurski judoisti.  Med tekmovalci Judo kluba Murska Sobota  sta med 8 letniki zmagala Urban Klarič in Luka Smodiš drugi je bil Matias Huber in tretji Ben Kokol. Med 10 letniki sta bila zmagovalca: Jan Huber in Lovro Zaman, drugi je bil Sven Šarkanj in tretji Vid Zrim. Med tekmovali Judo kluba Lendava  sta se na drugi mesti v svojih kategorijah uvrstila Tim Marton in Gal Čeleš, tretja mesta  so si priborili: Gašper Žerdin, Jure in Jan Biro in Luna Kardoš.  Med tekmovalci Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci  je med 10 letniki zmagal Jože Žan Vőrőš, druga sta bila Jernej in Štefan Granfol.  Med 12 letniki  je bila zmagovalka Valentina Pozderec tretja mesta pa so si priborili: Matic Rumež, Matic Vehab, Jurij Granfol in Ajda Šebjanič.

Na mednarodnem turnirju v malem nogometu v Lentiju na Madžarskem so med 22. ekipami sodelovali tudi igralci Kluba malega nogometa  Torcida iz Lakoša in Nogometnega kluba Čentiba.  Bolje so se uvrstili nogometaši Torcide, ki so  v osmini finala premagali Redics z 1:0 v četrtfinalu pa so utrpeli poraz proti ekipi Szecsislanda iz Lentija  po izvajanju kazenskih strelov, v rednem delu je bil izid 2:2.

Na državnem prvenstvu  Zveze slepih in slabovidnih v hitropoteznem šahu za leto 2018 so v Kopru sodelovali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota.  Med soboški šahisti sta se najbolje uvrstila Ciril Kavaš, ki je bil 16. in Danilo Kreslin, ki se je uvrstil na 18. mesto, oba  sta zbrala  po  dve točki in pol.

V naši zadnji informativni oddaji  ob 20.uri   vam bomo povedali tudi kdo so najboljši športniki, športnice  in ekipe  v Občini Lendava v letu 2017;  prireditev  s podelitvijo priznanj se namreč začenja ob 18.uri v  dvorani trgovskega centra Tuš v Lendavi.