Domov

Šport in šah

27 januarja 2018 Šport


Drugi dan tekmovanja strelcev na mednarodni  tekmi  v Müncnhu je svoj nastop opravila tudi Nuša Špindler iz Strelskega društva Ljutomer. Špindlerjeva je med mladinkami s 618.krogi zasedla 47. mesto. Poročali smo že, da je med mladinci Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota zadel 612, 8  krogov, kar je bilo dovolj za 52. mesto. Na strelski tekmi v Nemčiji sodeluje okrog 700 strelcev iz 58. držav.

Iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci smo dobili prijetno novico, da je po Staši Špur nekdanji igralki tega kluba zdaj postala mednarodna pomočnica sodnice  z značko FIFA tudi Tanja Vrabel, obe pa sta članici Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Murska Sobota.   Vrablova,  ki s svojimi 300 zadetki na ligaških tekmah  spada med najučinkovitejše  nogometašice slovenskega nogometa pa še uspešno igra dvoranski nogomet saj je bila pred dnevi povabljena tudi v slovensko reprezentanco.

V  13. kolu vzhodne druge slovenske odbojkarske lige za članice so sinoči v Ljutomeru odbojkarice Ptuja s trenerjem Bojanom Novakom premagale Ljutomerčanke ,ki jih vodi trener Andrej Tot z rezultatom 3:0. Za zmagovalno ekipo Ptuja so največ točk zadele: Sara Sakovič 22, Nastja Gajser 8 in Tjaša Frumen 6 točk; pri Ljutomerčankah se je odlikovala s 15. točkami  Lea Belec.   Na lestvici še naprej vodijo Ptujčanke, Ljutomerčanke pa ostajajo na četrtem mestu.

V 6.kolu slovenske vzhodne »C« lige v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati:  Bar baza Bad girls Logarovci – Plitvica I 0:17, Top Gun Elrad Grlava – Snajperji Sodinci  12:5 in Plitvica II – Ali bar Ljutomer 8:9. Na lestvici vodi Top Gun Elrad iz Grlave s 17.točkami , na drugem mestu  je Ali bar iz Ljutomera, ki ima 15 točk.

V 10. kolu lendavske pikado lige  so igrali  takole:  Bar Matko Kapca – Kvatro gal Dolina I 7:9, West Pince – Bar lero Petišovci 9:7, Kvatro gal II – Boom bar Gaberje 7:9 in Mansarda Lendava- Retro caffe Lendava 10:6. Na lestvici vodi  I. ekipa Kvatro gala iz Doline s 27.točkami pred Barom Lero iz Petišovec, ki ima 23 točk.

V 7. kolu 2. slovenske košarkarske lige U- 15 je Radenska Creativ iz Murske Sobote v Mariboru premagala Košarkarsko šolo Sani iz Maribora z rezultatom 73:47. Pri soboških košarkarjih so največ točk k zmagi prispevali: Matic Zrim 22,  Filip Horvat 21 in Patrik Ukmar 11 točk; pri Mariborčanih je Lan Petek zadel 13 točk.

V 8.kolu  druge vzhodne slovenske rokometne lige za mlajše dečke  so rokometaši Jeruzalema iz Ormoža v Radencih premagali   radgonski Arcont z rezultatom 19:16. Za Arcont so največ zadetkov dosegli:  Jure Kutoš 4 ter Marcel Maier in Filip Šijanec po tri zadetke.

Na 5. turnirju štajerske kadetske šahovske lige je v Mariboru  med  15. letniki zasedel drugo mesto Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina s 5 točkami in pol, Maj Pečnik iz soboške osnovne šole  I se je uvrstil na 8. mesto s 4. točkami.  Med 12 letniki je med 40. šahisti Izidor Casar iz Osnovne šole Bogojina zbral 4 točke in se uvrstil na 11. mesto.

Na 4. klubskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Gornji Radgoni  je zmagal Silvester Puntigam z 9.točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Dare Dvanajšček s točko zaostanka tretji pa je bil Jurij Ojsteršek s 6. točkami.

Na prvem letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega kluba Branik je v Mariboru med 17.šahisti zmagal Darko Supančič član Branika z 8.točkami in pol. Na drugo mesto se je uvrstila  Prekmurka Lea Števanec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala v moški druščini 6 točk.