V etru
Mijmo grede
Domov

Šport in šah

30 januarja 2018 Šport


Na  tekmi  karateistov v Slovenskih Konjicah so  med 611 tekmovalci   iz 16 držav sodelovali tudi pomurski tekmovalci. Med članicami je osvojila dve medalji Silvija Rajnar iz Karate kluba Murska Sobota,  ki je   v   športnih borbah    v  težnostni kategoriji do 55 kg je osvojila prvo mesto, v kategoriji do 50 kg pa je bila druga. Iz Karate kluba Gornja Radgona je med članicami  Natalija Muhič osvojila prvo mesto v katah   nad 35 let starosti, drugo mesto v katah  med mladinci in tretje med kadeti je  zasedel  Blaž Klobasa, tretji pa je bil  v  katah  tudi Kristjan Klemenčič.

V 13.kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Maribor v gosteh premagal Grosuplje z rezultatom  79:75. Za Mariborčanke sta bili uspešni tudi nekdanji igralki soboškega košarkarskega kluba Simona Kuzma, ki je zadela  17 točk in Tina Cvijanović z 11.točkami. Na lestvici vodi Cinkarna Celje s 26.točkami. Mariborčanke  so zdaj na petem mestu z 19.točkami.

V 12. kolu 3. slovenske košarkarske lige vzhod je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala Slovensko Bistrico z rezultatom  81:59. Za soboške košarkarje so k  četrti zmagi v ligi največ točk prispevali:  Marko Kukel in Igor Spešić po 17, Slaviša Mirović 10 ter Dion  Zajmi in Jernej Juteršnik po 9 točk. Na lestvici vodita Nazarje in Hrastnik z 21. točkami, Radenska Creativ ima na  šestem mestu 16 točk.

Na teniških igriščih v Radencih je bil 4. turnir zimske teniške lige  kjer je v odsotnosti poškodovanega Marka Volfa iz Gornje Radgone prvič zmagal Dani Ivanjšič iz Ljutomera, ki je v finalu premagal Radenčana Luko Prislana   z rezultatom 7:4. V dvoboju za tretje mesto je Fredi Senekovič iz Gornje Radgone premagal Luko Premzla iz Murske Sobote s 6:0. V drugi skupini je  v finalu Robi Volf iz Gornje Radgone premagal Marka Lebena iz  Boračeve s 6:1. Po štirih turnirjih vodi Gorazd Kozic iz Radenec s 460.točkami, drugi je Marko  Volf, ki jih   ima 455 in tretji Dani Strah  oba iz Gornje Radgone, ki je zbral 430 točk.

V 14. kolu območne kegljaške lige za člane sta v Radencih obe pomurski ekipi zmagali.  II. ekipa Radenske  iz Murske Sobote  je bila boljša od  II. ekipe Miklavža s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Franc Šebjanič 534, Milan Štiblar 500 in Dušan Pohovnikar 497. Kegljači Lendave, ki vodijo na lestvici,    so  v Radencih premagali Tehnotim iz Pernice  s 6:2. Največ kegljev za Lendavo so podrli: Jože Horvat 554, Janez Šimon 538 in Zlatko Kuk 517 kegljev.

Na prvem hitropoteznem šahovskem turnirju  Železničarja v Ljubljani je med 71. šahisti zmagal  Dušan Zorko iz kranjskega šahovskega kluba, ki je zbral 7 točk in pol. Na 10. mesto se je uvrstila Maja Vučko iz Ižakovec, zdaj članica Šahovskega kluba Kočevje s šestimi točkami, 15.ti pa je bil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave, ki je zbral pet točk in pol.