Domov

Šport in šah

26 februarja 2017 Šport


V Turnišču je  bilo včeraj 5. kolo mednarodne First lige v streljanju z zračno pištolo na katerem je sodelovalo  12 ekip in 35 strelcev iz štirih držav. Moštveno so zmagali strelci  Ptuja pred Čakovcem, med pomurskimi ekipami so bili strelci Turnišča šesti. V posamični konkurenci je zmagal  Kevin Venta iz ormoškega Kovinarja s 586.krogi in izenačenim rekordom lige, med pomurskimi strelci je bil Avgusta Horvat iz Turnišča s 555.krogi 12. Sklepni turnir lige bo v nedeljo 19. marca v Murski Soboti.

V 3. kolu zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi je ravenski Fužinar v Murski Soboti nepričakovano premagal Panvito Pomgrad z rezultatom 3:1. Za  soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Jernej Detela 24, Jakob Rojnik 21 in Aljoša Bogožalec 20 točk; pri Fužinarju je Dragoljub Dojčilović dosegel 24 točk.V 17.kolu 3. slovenske odbojkarske lige za člane je vodilna Mislinja  premagala Radence s 3:0, ki pa kljub porazu ostajajo na tretjem mestu.Že včeraj smo poročali da so odbojkarice Keme v prvi slovenski odbojkarski ligi  v Puconcih premagale Zgornjo Gorenjsko z rezultatom 3:0.  V  17. kolu 2. vzhodne slovenske odbojkarske lige  so Ljutomerčanke v gosteh premagala Kajuh  Šoštanj z rezultatom 3:1.  V derbiju 17. kola v 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za članice so odbojkarice Murske Sobote  v gosteh premagale vodilno ekipo Ljubnega s 3:0, kar je prvi poraz vodilne ekipe. Za Sobočanke, ki so na drugem mestu so največ točk k zmagi prispevale: Pia Puklavec in Katja Saje po 12 ter Barbara Horvat in Ana Babič po 11 točk. V preostalih srečanjih tretje slovenske lige, vzhod je II. ekipa Prevalj premagala lendavsko Muranio s 3:0, Črna pa je bila boljša od II. ekipe Keme s 3:1.

 

Na balkanskem prvenstvu v atletiki je v Beogradu za slovensko reprezentanco nastopil v skoku v daljino tudi Nino Celec od Grada na Goričkem. Celec je v skoku v daljino  preskočil  724 cm kar je bilo med 19. atleti dovolj za deveto mesto.

Na prvem turnirju  mednarodne rokoborske lige v grško rimskem slogu je v Sisku Nejc Gomboc v kategoriji do 63 kg zasedel tretje mesto ob treh zmagah in enem porazu. Luka Gumilar in Klemen Podgorelec pa sta ostala v svojih kategorijah brez uvrstitve.

V Radencih je Nogometni klub Radenska Slatina včeraj pripravil  tradicionalni zimski  nogometni turnir mladih nogometašev na katerem je sodelovalo 250 igralcev. Med 9 letniki je zmagal Maribor pred Slatino iz Radenec, tretja je bila Mura in četrta Radgona. Najboljši igralec med 9 letniki  je bil Anej Skale in vratar Ažbe Pulko oba iz Maribora, najboljši strelec je bil Jan Kovačič iz soboške Mure. Med 11 letniki je zmagala Slatina pred Apačami , Čardo iz Martjanec in Lenartom. Najboljši igralec v tej skupini je bil Nik Marič iz Slatine, strelec Anej Vesel iz Apač in vratar Tjaž Kuhar iz  Čarde.

Na programu je bilo precej prijateljskih pripravljalnih nogometnih tekem, Nafta je v Lendavi premagala avstrijskega tretjeligaša Hof z rezultatom 9:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Mitja Novinić, Vedran Vinko in Mateo Monjac po dva  ter Damir Zelko, Denis Čehovski  in Adam Zagorec. Nogometaši Poleta so  v Martinu na Muri premagali Turnišče z rezultatom 2:1, za Turnišče je dosegel zadetek Jan Lorinc. V Beltincih sta ptujska Drava in Luš Beltinci igrala 4:4; za Beltinčane je dvakrat zadel Mitja Mauko po enkrat pa Matjaž Breznik in Jernej Tkalec. Nogometaši Mure so v Lukovici z 2:0 premagali jesenskega podprvaka druge slovenske lige Roltek Dob.  Za Muro sta dosegla zadetka Amadej Maroša  in Rok Zorko.

V zaostalem srečanju  10.kola pomurske košarkarske lige je Košarkarsko društvo Nona v Murski Soboti premagalo Prleški študentski klub Ljutomer z rezultatom  99 :77.

Na Ptuju se je včeraj začelo 24. mladinsko posamično državno prvenstvo v šahu  na katerem nastopajo tudi pomurski šahisti, prvenstvo  bo trajalo do petka 3. marca. Med pomurskimi šahisti je med 14 letniki v prvem kolu zmagal Nejc Hanc in remiziral Rene Žižek,  med 16 letniki  je zmagal Jaka Meglič in med 18 letniki Luka Skuhala vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.

 

Na Murskem valu bosta popoldne lahko spremljali tudi  zanimive tonske prispevke  o prvi slovenski ženski in moški odbojkarski ligi ter o delu Strelskega društva Jezero v Dobrovniku. Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.