V etru
Vreme, ceste
Domov

Šport in šah

1 februarja 2018 Šport


Na mednarodnih atletskih mitingih   na Dunaju in v Bratislavi je tekmoval v skoku v daljino tudi članski državni prvak Nino Celec  od Grada na Goričkem član Atletskega kluba Slovenska Bistrica, nekdanji  član soboškega atletskega kluba.   Na Dunaju je Nino Celec s 712.  cm osvojil peto mesto. Med pomurskimi atleti je na 800 metrov tekel Aleš Zver iz Atletskega kluba Panvita in v času 1:56,91 osvojil 25. mesto. Dan pozneje je v Bratislavi na Slovaškem Celec preskočil 717 cm kar je bilo dovolj za šesto mesto.  V Občini Slovenska Bistrica  je bil Nino Celec, ki ima osebni rekord v skoku v daljino 751 cm,  izbran za športnika leta 2017, kar je zanj lepo priznanje.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je v Murski Soboti gostilo 95 strelcev in strelk na pomurskem prvenstvu osnovnih in srednjih šol v streljanju z zračno puško. Med osnovnošolci je med cicibani posamično je zmagal  Aleksander Aladič iz Dvojezične osnovne šole I Lendava, moštveno pa  Osnovna šola Črenšovci. Med cicibankami je bila najbolj natančna  Taja Jerič iz Črenšovec. V kategoriji mlajših pionirjev je zmagal Mišo Hari iz soboške III osnovne šole in med mlajšimi pionirkami Alina Jezernik iz Lendave. Moštveno je zmagala Dvojezična osnovna šola I iz Lendave. Med pionirji je postal pomurski prvak David Győrek iz tretje soboške osnovne šole in med pionirkami Lina Miholič iz Osnovne šole Tišina. Moštveno je med pionirkami zmagala Osnovna šola III iz Murske Sobote.

Med srednješolci je s standardno zračno puško zmagal  Jure Sočič iz Srednje tehnične in poklicne šole Murska Sobota  in med dijakinjami Natalija Gjergjek iz Gimnazije Murska Sobota. Moštveno je bila zmagovalna ekipe soboške gimnazije  v postavi: Natalija Gjergjek, Tadej Kuhar in Iztok Rebrica.  S serijsko zračno puško je meril najbolj natančno Jožef Feher  iz Dvojezične srednje šole Lendava in z zračno pištolo Žan Habjanič iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci.  Najboljše  strelce čaka še finale državnega prvenstva, ki bo predvidoma v mesecu marcu v Ljubljani.

Na pet dnevnem državnem prvenstvu v plavanju  so med  400 plavalci iz 27.  klubov v Ljubljani  sodelovale tudi štiri mlade tekmovalke Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Med pomurskimi plavalkami sta se najbolje uvrstili   s 14. mestom Staša Korpič v plavanju na 200 metrov prsno in Maja Nemec v plavanju na 200 metrov delfin. V svoji starostni kategoriji  se je  Domen Bogdan v plavanju na 200 metrov delfin  uvrstil  na 15. mesto, Maja Razgoršek pa je bila na 100 metrov delfin uvrščena na 18. mesto.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Železničarja v Ljubljani je med 31. šahisti zmagal Marjan Rogale iz Šahovskega društva Domžale z 11.točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave z 9.točkami in pol. Pomurski šahisti bodo ta konec tedna v nedeljo ob 9. uri zbrani na 3. mednarodnem konec tedenskem šahovskem turnirju za leto 2018 v gostišču Kuhar – Kosi v Puconcih.