V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

3 februarja 2018 Šport


V Murski Soboti je bil četrti  dvodnevni  mednarodni  turnir v streljanju z zračno pištolo na katerem je merilo moči 45 strelcev iz 11 ekip iz Madžarske, Avstrije, Hrvaške in Slovenije.  Prvo mesto je zasedla ekipa Zalaegerszega s 1702. krogoma, Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča je v postavi : Marko Mlinarič, Avgust Horvat in Štefan Balaško s 1631.krogi zasedlo šesto mesto. Športno strelsko društvo Murska Sobota pa se je uvrstila na 11. mesto.  Posamično je zmagal Kevin Venta iz ormoškega Kovinarja s 584.krogi, med pomurskimi strelci je bil najboljši Marko Mlinarič, ki se je uvrstil na 18. mesto zadel pa je 551 krogov takoj za njim pa je bil 18. Avgust Horvat s 550.krogi.

Na 5. turnirju 2. državne strelske lige  v Ormožu v streljanju s standardno zračno puško je  danes v Ormožu med  osmimi ekipami zmagalo Strelsko društvo Kovinarja iz Ormoža  pred Športno strelskim društvom Murska Sobota in Strelskim društvom Štefana Kovača iz Turnišča. V posamični konkurenci je zmagal Jure Sočič iz soboške ekipe, ki je zadel 409,8 krogov, druga je bila Petra Vernik iz Kovinarja s 409,2 krogoma in tretji Leon Režonja iz turniške ekipe s 405. krogi.

Nogometaši Maribora,  kjer ta čas igrajo tudi trije pomurski nogometaši,  so v peti pripravljalni nogometni tekmi za spomladanski del prvenstva  v Beleku v Turčiji utrpeli  prvi poraz  z rezultatom 3:0 proti ekipi Sigma Olomuc, ki je tretja v prvi češki nogometni ligi. Za Maribor je do 46. minute igral  Damjan Bohar, Žan Kolmanič je igral do 75. minute in Dare Vršič je vstopil v igro šele v 61. minuti.

V 9. kolu  vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu sta bili odigrani le dve srečanji. Top Gun Gorjak iz Grlave je izgubil dvoboj proti Picolu iz Melinec z rezultatom 10:7. Vodilni Gabrijelov barček iz Vučje  vasi je premagal Top Gun Kiraly iz Gralve z rezultatom 9:8. Tekmi:  Friend’s team Sveti Jurij na Goričkem in Mlinček Zabovci  ter   Eks bar  Maribor – Slavček Gornji Slaveči sta bili preloženi.

V 12. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane so sinoči rokometaši  Pomurja premagali Veliko Nedeljo z rezultatom 40:35. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Gregor Gregorec 10, Vasja Kozel  9 ter Boštjan Žižek Cvetko in Marko Jankovič po 5 zadetkov. Pri Veliki Nedelji sta se odlikovala Aljaž Sok z 11. zadetki in Peter Zorec s šestimi zadetki. Tekme med radgonskim Arcontom in Krenosom iz Logatca je bila preložena.

V 8. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je dopoldne II. ekipa puconske Keme v Škofji Loki premagala Royal beach z rezultatom 5:2. Za Kemo je kar trikrat zmagal Rok Smodiš po enkrat pa sta bila uspešna še: Jan Lipič in Nino Šegula.

V 13. kolu 3. slovenske košarkarske lige vzhod so košarkarji Radenske Creativa  v gosteh  zmagali proti Krškemu z rezultatom 77:55  in osvojili  peto prvenstveno zmago. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Igor Spesić 29, Slaviša Mirović 14, Jan Copot 11 ter Nejc Juteršnik in Tilen Kukel po 8 točk. Pri Krškem sta zadela največ točk: Jan Žibert 10 in Borut Rozman 9 točk. Na lestvici vodi Slovan z 22. točkami , Radenska Creativ  je na 5. mestu z 18.točkami. V ponedeljek ob 20.uri bodo soboški košarkarji v Murski Soboti igrali zaostalo tekmo proti Braniku iz Maribora, ki je četrti na lestvici.

Na  februarskem mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju za mladince v Murski Soboti  je zmagal  Joži Lenček Kranjec, ki je zbral 5 točk in pol. Drugi je bil Mak Kovač s petimi točkami, na tretjem mestu pa je Maj Pečnik zbral 4 točke  in pol. Jutri ob 9.uri bo v gostišču Kuhar Kosi v Puconcih četrti  mednarodni  konec tedenski šahovski turnir letošnje sezone na katerem pričakujejo organizatorji okrog 70 šahistov.