V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

4 februarja 2018 Šport


Športno zdravniško društvo DOC iz Murske Sobote je v soboto v Murski Soboti gostilo na 24. mednarodnem turnirju  pet zdravniških ekip iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije, kjer so zmagali nogometaši Medicusa  iz Ljubljane pred Ero iz Makarske,  Zdravniško društvo DOC Murska Sobota se je uvrstilo na  tretje mesto.  Najboljši vratar med zdravniki je bil Ludvik Kiraly iz soboške zdravniške ekipe.

Sočasno z  zdravniškim  je bil tudi  veteranski  nogometni   turnir na katerem je med petimi ekipami iz treh držav   zmagal Old boys iz Murske Sobote pred  veteranskim zdravniškim društvom Hrvaške in Sabario iz Madžarske. Najboljši igralec na   turnirju je bil Roman Ratkai iz soboške ekipe Old boys.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je avstrijski St. Pőlten v Budimpešti premagal Ferencvaroš z rezultatom 3:2.  Pri avstrijskih prvakinjah  je celo tekmo igrala tudi slovenska reprezentantka in nekdanja igralka  Teleinga GMT Beltinci Mateja Zver.

Nogometaši Nafte iz Lendave so  v prijateljski tekmi  v gosteh premagali madžarskega tretjeligaša Andrashida z rezultatom 2:0. Za Nafto, ki je na štiridnevnih pripravah v Zalaegerszegu sta dosegla zadetka:  Marko Roginić in Bence Grabant.

Nogometaši Mure  so pripravljalni tekmi  v avstrijskem Stradnu premagali Lušt Beltince z rezultatom 5:0. Za Muro je dosegel tri zadetke Rok Sirk po enkrat pa sta bila strelca še: Amadej Maroša in Luka Šušnjara.

V Ljubljani je bil  44.  tradicionalni strelski dvoboj reprezentanc Slovenije in Hrvaške, kjer so zmagali slovenski strelci z rezultatom 5:3.  Za slovensko  mladinsko reprezentanco  je s standardno zračno puško  nastopil tudi Jure Sočič iz soboškega strelskega društva in bil s 611,8 krogi drugi med mladinci, slovenska reprezentanca  je bila boljša od vrstnikov iz Hrvaške. Za slovensko reprezentanco mladink  je nastopila  z zračno puško tudi Ljutomerčanka Nuša Špindler  in se s 615,1 krogom uvrstila na tretje mesto;  podobno kot mladinci  so  tudi mladinke bile  boljše od vrstnic Hrvaške.

V Slovenski Bistrici je bilo tretje kolo strelske lige Zveze paraplegikov Slovenije, kjer so člani Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  v streljanju s serijsko zračno puško v postavi: Slavko Dunaj, Leon Jurkovič in Venčeslav Bezjak osvojili prvo mesto pred Mariborom in Celjem. Posamično  je bil  med paraplegiki  Franc Borovnjak drugi; med tetraplegiki pa je zmagal Slavko Dunaj, drugi je bil Leon Jurkovič in tretji Venčeslav Bezjak, vsi iz prekmursko prleškega društva.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi za dekleta je v Puconcih Kema premagala Letriko iz Vrtojbe z rezultatom 5:3.  Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Ana Kovačec in Staša Matis ter enkrat Nuša Vogrinčič.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane je Maribor v Puconcih že med tednom premagal Kemo z rezultatom 5:2, tekma med Interdiskontom iz Raven na Koroškem in Soboto  je bila preložena.

Poročali smo že, da je v  3. slovenski namiznoteniški ligi  za člane II. ekipa Keme v Škofji Loki premagala Royal beach  s 5:2, včeraj popoldne  pa  je Križe premagalo II. ekipo Keme z rezultatom 5:3. Za Kemo sta po enkrat zmagala: Rok Smodiš in Jan Lipič.

V 14. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je ACH Volley v Ljubljani premagal odbojkarje Panvite Pomgrada z rezultatom 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk  zadeli: Aljoša Bogožalec 13, Andrej Grut 11 in Jakob Rojnik 10 točk; nekdanji član soboškega kluba Uroš Pavlović je za ACH Volley zadel 9 točk.

V 3. slovenski odbojkarski ligi za člane  so Radenci v gosteh premagali Mežico s 3:0; za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Nik Škerjanec 17, Blaž Ajlec 13 in Tomaž Ajlec 5 točk. II. ekipa Maribora je bila boljša od II. ekipe soboške Panvite Pomgrada s 3:0.

V ženski konkurenci prve slovenske odbojkarske lige so  igralke  Calcita iz Kamnika v Puconcih premagale Kemo s 3:0. Za Kemo so največ točk zadele: Nina Kovač 11, Iva Škraban 9 in Adela Pintarič  6 točk.

V 14. kolu 2. slovenske  ženske odbojkarske lige vzhod je vodilni Ptuj s trenerjem Bojanom Novakom in tremi pomurskimi igralkami  premagal Benedikt s 3:0. Za Ptuj je Sara Sakovič zadela 17, Tjaša Frumen 8 in Ana Flisar Praprotnik 5 točk. Ljutomerčanke, ki jih vodi trener Andrej Tot  so v gosteh izgubile proti Mežici z rezultatom 3:1.

V  3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod  za članice sta bili tekmi: Murania Lendava – Prevalje II in Sobota – Mežica preloženi.

V 19. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Maribor premagal Domžale z rezultatom 72:39. Za Mariborčanke sta uspešno igrali tudi dve nekdanji igralki soboškega Pomurja; Tina Cvijanović je zadela 22 in Simona Kuzma 6 točk.

Na  atletskem dvoranskem državnem prvenstvu  za starejše mladince in mladinke v atletiki je  v Ljubljani  Jure Šterman  iz soboške Pavnite v teku na 60 metrov v predtekmovanju bil sedmi v času 7,16, v B finalu pa se je v času 7,15 uvrstil na tretje mesto. V skoku s palico je Niko Car,  nekdanji atlet Panvite, zdaj član Kladivarja s 390 cm zasedel šesto mesto. Tami Ščančar,  zdaj tudi članica  Kladivarja  je bila v teku na 60 metrov v kvalifikacijah tretja v času 7,84, v A finalu pa je nato ostala brez uvrstitve.

Na državnem prvenstvu v skokih z male prožne ponjave v Novem mestu je ekipa cicibank Društva za športno rekreacijo Murska Sobota v postavi: Nastja Germ, Nuša Hari, Neva Kotorčević in Eva Horvat zasedla tretje mesto in osvojila  bronasto medaljo.

V Murski Soboti je bilo včeraj moštveno pomursko  osnovnošolsko prvenstvo v šahu.  Med učenci U – 9 je zmagala Osnovna šola I Murska Sobota pred Osnovno šolo III in Osnovno šolo Ivana Cankarja iz Ljutomera. Med  15 letniki je zmagala prav tako Osnovna šola I Murska Sobota pred Bogojino in Gornjimi Petrovci. Med učenkami  kategorije U – 12 je zmagala Osnovna šola I iz Murske Sobote pred Dvojezično osnovno šolo I Lendava in Osnovno šolo  Janeza Kuharja Razkrižje. V skupni kategoriji U – 12 in U 15 pa so zmagale učenke Osnovne šole III iz Murske Sobote pred Osnovno šolo Ivana Cankarja in Osnovno šolo Gornja Radgona.