Domov

Šport in šah

5 februarja 2018 Šport


V italijanski Brescii se danes začenja  12. evropsko prvenstvo duhovnikov v dvoranskem nogometu.  Skupno bo na prvenstvu sodelovalo 16 reprezentanc med njimi bo tudi reprezentance Pax Slovenije katere član je tudi stolni kaplan  Goran Merica iz Murske Sobote. Slovenska reprezentanca bo igrala prvo  nogometno tekmo jutri popoldne proti Slovaški.  Evropsko prvenstvo bo v Italiji trajalo do petka 9. februarja, slovenski duhovniki  si želijo s 13 člansko ekipo uvrstitev v zlato sredino. Prvenstvo bo udeležencem med drugim služilo ob športnih tekmah tudi za  graditev novih prijateljskih odnosov s stanovskimi kolegi.

V  hrvaško slovenski ligi v dvoranskem hokeju  je v Zelini ekipa Moravskih Toplic igrala dve srečanji. V prvi tekmi so Moravske Toplice premagale II. ekipo Zeline z rezultatom 7:3. Za Moravske Toplice je dosegla Petra Dervarič 4 zadetke, Alja Mesarič dva ter enega Tjaša Vrečič. V drugi tekmi so hokejistke Moravskih Toplic  premagale še II. ekipo zagrebške Mladosti s 7:3. Za Moravske Toplice je dosegla tri zadetke: Tjaša Vrečič po dva pa: Laura Schmidlehner in Petra Dervarič.

V 11. kolu ženske ekstra lige v košarki je na Jesenicah v derbiju kola  Kranjska Gora  šele po podaljšku premagala košarkarice  Pomurja iz Murske Sobote  z rezultatom 80:75., v rednem delu je bil izid 71:71. Za soboško ekipo so zadele največ točk: Alja Samec 23, Blaža Ćeh 19 in Kiara Marinič 10 točk.  Pri Kranjski Gori je Sabina Felc dosegla 21 točk. Pomurke so na lestvici ob sedmih zmagah in štirih porazih  na četrtem mestu, kar jim ta čas omogoča  udeležbo na turnirju najboljših štirih ekip.

V Murski Soboti je bil včeraj  2. namiznoteniški  članski TOP  turnir  na katerem je sodelovalo 40 igralcev. V  okrnjeni udeležbi najboljših igralcev je v prvi skupini zmagal  Peter Hribar iz novomeške Krke, v drugi skupini je zmagal Tomaž Roudi iz Sobote, drugi je bil Damjan Zelko iz puconske Keme.   V tretji skupini je zmagal  Miha Grampovčik iz Savinje. Med članicami je v prvi skupini zmagala  Katarina Stražar iz Mengša, Staša Matis iz Keme je bila sedma. V drugi skupini je  zmagala  Katja Kranjc s Ptuja, peta  je bila Ana Kovačec iz Keme.

Na predzadnjem odbojkarskem turnirju  prve slovenske A lige za starejše dečke v Šempetru so bili zelo uspešno mladi odbojkarji Panvite Pomgrada, ki so v prvi tekmi premagali  Braslovče v drugi pa še neporažene gostitelje odbojkarje Šempetra z rezultatom 2:0. Najboljši posamezniki pri  obeh zmagah pri soboški ekipi so bili:  Dino Vinkovič, Niko Kovačič, Rene Potočnik in Klemen Novak.

V Puconcih je bil včeraj tretji mednarodni konec tedenski šahovski turnir na katerem  je med 35. šahisti iz Madžarske, Avstrije in Slovenije zmagal Darko Supančič iz mariborskega Branika,   drugi je bil Jernej Skuhala iz Radenske Pomgrada, oba sta zbrala po 7 točk. Na tretje mesto se je uvrstil Denis Gjuran, četrti je bil Igor Kos in peti Balasz Takacs iz Madžarske vsi so zbrali po 6 točk in pol.