V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

6 februarja 2018 Šport


Na 61. državnem  članskem prvenstvu v badmintonu so  Ljubljani  med  67. igralci sodelovali tudi člani Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Najbolje se je  v mešanih dvojicah  odrezal novi član Mladosti Luka Petrič, ki je  z Urško Ploc iz Kungote  osvojil drugo mesto. Miha Ivanič iz Medvod,   novi posamični državni  prvak,  se  je v mešanih dvojicah z Lendavčanko Niko Koncut  uvrstil od 5. do 8. mesta. V moških dvojicah sta  bila Miha Horvat  in Luka Petrič  uvrščena od 5. do 8. mesta podobno kot v ženskih dvojicah  Nika Koncut iz Sabina Magyar. V Lendavi  se  že pripravljajo za nedeljsko  mednarodno tekmovanje v badmintonu z naslovom Odprto prvenstvo Lendave,  kjer se bodo igralci tekmovali  v štirih kategorijah.

Nogometaši Maribora, ki imajo v svojih vrstah tri pomurske nogometaše,  so v pripravljalni tekmi v turškem Beleku premagali moldavski Šerif z rezultatom 2:0. Za Mariborčane sta dosegla zadetka Luka Zahovič iz  enajstmetrovke v 82. minuti in v 90. minuti Jan Mlakar.  Med pomurski nogometaši je Damjan Bohar igral do 63. minute, Žan Kolmanič  pa do 71. minute, Dare Vršič tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Medobčinski društvi nogometnih trenerjev Murska Sobota in Lendava sta v Murski Soboti na trenerskem seminarju za trenerje  z licenco B in C gostili 110 nogometnih trenerjev . Predavatelji: Zdenko Maučec, Matjaž Jakopič in Branko Škof so udeležencem seminarja predstavili teme: Kako izboljšati delo z mladimi nogometaši,  Pripravljalno obdobje nogometašev in Kodeks trenerske etike. Seminar je obiskal in pozdravil udeležence tudi predsednik slovenske trenerske organizacije   Rudi Bračič.

V  14.kolu vzhodne skupine 3. slovenske košarkarske lige za člane je sinoči v Murski Soboti mariborski Branik premagal košarkarje Radenske Creativa z rezultatom 83:61, ki so tako po treh zaporednih zmagah utrpeli poraz pred domačimi gledalci. Za  soboške košarkarje so zadeli največ točk:  Igor Spesić 21, Mitja Gomboc 10, Slaviša Mirović 8 in Tomaž Hercan 7 točk.  Pri Braniku se je odlikoval  Salem Šepić z 19.točkami.

Na 5. turnirju tretje državne strelske lige severovzhod je v Gančanih med devetimi ekipami zmagal ormoški Kovinar pred Športno strelskim društvom Murska Sobota in Lendavo. V posamični konkurenci je zmagala Melisa Žalik iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine  s 407,5 krogi, druga je bila Nuša Žnidarič iz Ormoža s 406, 5 krogi in tretji Fanni Borsos iz dobrovniškega Jezera, ki je zadel 405,1  krog.

Na območnem šahovskem tekmovanju invalidov v Slovenji vasi so  sodelovali tudi pomurski šahisti. Med člani se je  med 32. šahisti  najbolje uvrstil Janko Brunčič iz Društva invalidov Ljutomer, iz soboškega društva  je bil najboljši Robert Antolin na 11. mestu. Med petimi šahistkami   je bila Marija Barber druga in Greta Škrilec, obe iz soboškega medobčinskega društva invalidov,  tretja.