Domov

Šport in šah

9 februarja 2018 Šport


V italijanskem mestu Brescia se je končalo 12. evropsko prvenstvo duhovnikov v dvoranskem nogometu. Med 16. reprezentancami je naslov evropskega prvaka osvojila Poljska pred Portugalsko in Slovaško. Reprezentanca Slovenije Pax je v tekmi za 11. mesto igrala proti Albaniji.  V rednem delu je bil izid 1:1,  po kazenskih strelih pa je zmagala Albanija. Zanimivo, je da je reprezentanca Slovenije v uvodni  tekmi utrpela tesen poraz proti Slovaški z rezultatom 3:2. Za slovensko duhovniško reprezentanci je igral tudi Goran Merica iz Murske Sobote.

V 23. kolu prve ciprske nogometne lige je ekipa Pafosa za katero igra tudi prekmurski nogometaš Erik Janža v gosteh premagala Aris Limassol , predzadnjo ekipo  lige,  z rezultatom 6:0.  Erik Janža  doma iz Puževec je za Pafos igral celo tekmo, njegova ekipa pa je zdaj na devetem mestu prve ciprske nogometne lige.

Na  moštvenem in posamičnem državnem prvenstvu v plavanju za dečke in deklice  je v Mariboru sodelovalo  256 plavalcev  iz 18 slovenskih klubov.  Drugi dan državnega prvenstva je Laura Bea Burjan  iz Plavalnega kluba  Zdravilišče Radenci  v disciplin na 50 metrov prosto zasedla 17. mesto. V disciplini na 200 metrov prsno in 100 metrov mešano  pa se  je v svoji starostni kategoriji uvrstila na 26. mesto.

Na zadnjem kvalifikacijskem turnirju  državnega prvenstva v dvoranskem hokeju so  v Puconcih med članicami Moravske Toplice premagale predanovski Triglav z 9:0. Za Moravske Toplice sta po štiri zadetke dosegli: Petra Dervarič in Laura Schmidlehner enega pa je dodala še Melanie Smodiš.  V članski konkurenci so Lipovci premagali predanovski Triglav s  4:0 in Moravske Toplice s  6:0. Na obeh tekmah so za Lipovce dosegli zadetke:   novinec Bolgar Petar Katovski tri, Franc Maučec, Boštjan Pavlinjek  in Luka Vegič po dva ter  Boštjan Stanko. V preostali članski tekmi sta igrala Triglav in Moravske Toplice 2:2.Za  Triglav sta dosegla zadetka: Tadej Mikola in Tomaž Pankar za Moravske Toplice  je zadel dvakrat Filip Bencik.   Finalni turnir  27. državnega prvenstva bo v Murski Soboti  v nedeljo  ob  13.uri.

V 11.kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu je vodilni Pikado klub Maži bar iz Ižakovec premagal bakovski Bar Mokoš s 16:9. Drugi na lestvici Pikado klub Špirić iz Čerrnelavec je v derbiju kola  premagal ljutomersko Leono, tretjo ekipo  na lestvici,  s 13:12. V preostalem srečanju so Kouvrani iz Filovec bili boljši od Picola  iz Melinec z 20:5. V drugi pomurski pikado ligi so vodilne Čarne vrane  iz Ižakovec  premagale črenšovski Bar Tiffany z 20:5, drugi Pikado klub Graba team iz Dokležovja je  v derbiju kola premagal Naš bar  iz Melinec  s 16:9. V preostalem dvoboju je Bar Klement iz Murske Sobote  izgubil dvoboj proti   ekipi Don Matija iz Bogojine  z rezultatom 18:7.

Najboljši slovenski šahisti danes na Otočcu začenjajo člansko državno prvenstvo v  pospešenem in hitropoteznem šahu.  Na Ptuju pa je včeraj 32 šahistov začelo  s tekmovanjem na  odprtem amaterskem prvenstvu Ptuja.  Po dveh kolih vodi Tilen Krizmanič iz Slovenske Bistrice z dvema točkama,  med šahisti Radenske Pomgrada pa so zbrali po eno  točko: Roman Pečnik, Jaka Kočar, Alina  in Ema  Lukač in Dani Lenček Kranjc.