V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

10 februarja 2018 Šport


V  mednarodni  prijateljski pripravljalni nogometni tekmi  sta se v avstrijskem Stradnu soboška Mura jesenska prvakinja druge slovenske lige  in hrvaški drugoligaš  Varaždin razšla brez zmagovalca ob rezultatu 3:3.  Za Muro so dosegli zadetke: Dejan Kurbus, Luka Šunjara in Amadej Maroša. Naslednjo prijateljsko nogometno  tekmo bo Mura igrala v torek 13. februarja na Ptuju proti ekipi Drave.

V ženskem prvoligaškem  odbojkarskem klubu Roto Kema  v Puconcih se je  po sinočnjem sporočilu predsednika kluba Danila Janasika   uprava kluba razšla z dosedanjim trenerjem Sebastjanom Lenarčičem. Začasno bo žensko člansko  ekipo že danes vodila  kapetanka ekipe Angelina Ajnihar.

V uvodni tekmi 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice  so sinoči odbojkarice Sobote, ki vodijo na lestvici , v Mislinji prepričljivo s 3:0  premagale »B« ekipo Korvolleya. Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Katja Saje 14, Ana Babič 12 in Tjaša Malok 8 točk.

Na letošnjem evropskem strelskem prvenstvu v streljanju s standardno zračno puško, ki bo na programu od 15. do 25. februarja v madžarskem Győru bo sodelovalo 650 strelcev iz 48.držav. Med 22 člansko slovensko strelsko reprezentanco bo tudi  Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota, ki bo nastopil za slovensko mladinsko reprezentanco.

V Lendavi se je v organizaciji Judo kluba Lendava začelo 43. mednarodno tekmovanje v judu za pokal Lendave na katerem sodeluje 295 judoistov iz 34 klubov. Dopoldne je bilo končano tekmovanje v dveh kategorijah, kjer so slovenski judoisti tekmovali tudi za slovenski pokal. Med mladinci je  v svoji kategoriji zasedel prvo mesto David Žido iz Judo kluba Murska Sobota tretja sta bila svojih kategorijah: Mihael Zver in Tilen Farkaš oba iz Kluba borilnih veščin Lendava. Med mladinkami je zasedla prvo mesto Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava, druga pa Larisa Zver iz Kluba borilnih veščin.

Med mlajšimi kadeti  so si priborili druga mesta: Luka Žerdin iz Lendave, Luka Denša iz Kluba borilnih veščin in Blaž Zver  iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci. Tretja mesta  so si priborili: Niki Zmazek in Nejc Škrget oba iz Partizana Ljutomer, Blaž Küplen iz Murske Sobote  in Aljoša Marič iz Kluba borilnih veščin. Med mlajšimi kadetinjami je zasedla prvo mesto Sara Vrbančič, druga je bila Katarina Ivezič obe iz Partizana Ljutomer, druga je bila tudi  Tamara Ferencek  iz Judo kluba Lendava in tretja Kaja Baler  iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltincih. O popoldanskih rezultatih  lendavske tekme v judu bomo poročali jutri.

V 12.kolu lendavske lige v elektronskem pikadu so bili doseženi  naslednji rezultati: Bar Matko Kapca – Mansarda Lendava  8:9, Boom bar Gaberje – West Pince  9:7, Kvatro gal II Dolina – Retro caffe Lendava 7:9 in Bar Lero Petišovci – Kvatro Gal I Dolina 8:9. Na lestvici vodi I. ekipa Kvatro Gala  iz Doline z 32.točkami pred Barom Lero iz Petišovec ,ki ima na drugem mestu 27 točk.

Na Otočcu se je včeraj začelo tridnevno   državno prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu.

V moštveni konkurenci so med člani v pospešenem šahu  postali državni prvaki šahisti Železničarskega šahovskega kluba Maribor za katerega  sta igrala tudi Jernej Buzeti iz Rakičana in Boris Markoja iz Turnišča s 13.točkami. Najboljši posameznik v mariborski ekipi je bil Boris Markoja petimi točkami in pol.  Na drugo mesto so se uvrstili člani Šahovskega društva Radenska Pomgrada iz Murske Sobote v postavi: Denis Gjuran, Matej Titan ter Jernej in Luka Skuhala z 11.točkami. Najboljša posameznika v soboški ekipi  sta  bila Jernej in Luka Skuhala s petimi točkami in pol.

Med članicami je naslov državnega moštvenega prvaka  v pospešenem šahu osvojilo Kočevje z 8. točkami, za kočevsko ekipo je Maja Vučko iz Ižakovec osvojila  tri točke. Na drugo mesto se je uvrstila Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  s 7.točkami za ekipo pa sta igrali Maja Hočevar in Barbara Skuhala – slednja je osvojila štiri točke in pol. Na tretje mesto se je uvrstila  Šahovska sekcija Prevodi dvojka iz Kranja s 7.točkami,  za Kranjčanke pa je  Lea Števanec  iz Rankovec osvojil  štiri točke.