Domov

Šport in šah

11 februarja 2018 Šport


V 15. kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice je v Hočah Formula Formis premagala Roto Kemo  s 3:0. Za Pucončanke, ki so igrale prvič brez trenerja Sebastjana Lenarčiča ,  so zadele največ točk: Iva Škraban 11, Nina Kovač 10 in Diana Oletič 4.

V 13. kolu v  2. vzhodni slovenski odbojkarski ligi za članice  so Celjanke  v Prlekiji presenetljivo  premagale  Ljutomerčanke s 3:2.  Ptujčanke, kjer igrajo tudi tri Prekmurke  pa so izgubile drugo tekmo v ligi,  tokrat v derbiju kola proti Zrečam s 3:0.

V 3. slovenski ligi, vzhod  za članice je Sobota že v petek v Mislinji premagala II. ekipo Korvolleya s 3:0 in se utrdila na vrhu lestvice z 39.točkami, lendavska Murania  je  v gosteh proti Črni utrpela že enajsti poraz z rezultatom 3:0.

V 16.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane so igralci  Panvite Pomgrada iz Murske Sobote na gostovanju v Novi Gorici prepričljivo premagali Gen Volley z rezultatom 3:0 , kar je njihova enajsta zmaga v ligi.  Na lestvici vodi ACH Volley iz Ljubljane s 45.točkami, Panvita Pomgrad, ki je sama na tretjem mestu  je zbrala 32 točk.

V derbiju 13.kola v 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod je  v Radencih Slovenska  Bistrica premagala  Radenčane s 3:2.Za Radence so zadeli največ točk na tekmi: Mik Škerjanec 24, Blaž Ajlec 19  in Gregor Ratek 9 točk. V Murski Soboti je II. ekipa Panvite Pomgrada  izgubila v derbiju začelja  proti II. ekipi Frama z rezultatom 3:2; kljub porazu pa je to prva osvojena točka druge soboške odbojkarske ekipe.

V 12. kolu mednarodne ženske košarkarske ekstra lige je  Ledita iz Domžal v Murski Soboti premagala oslabljeno ekipo Pomurk z rezultatom 65:44. Za Pomurje so dosegle največ točk: Blaža Čeh 12, Nina Domjan 7, Alja Samec in Natalija Rebrica po 6 ter  Mia Žekš 5 točk.

V pripravljalni mednarodni nogometni tekmi je  madžarski prvoligaš  Haladas v Sombotelu premagal Nafto iz Lendave z rezultatom 3:2. Za Nafto  sta dosegla zadetka: Leon Šeruga in Bence Grabant.

V Ljubljani je bil  včeraj 5. turnir v državnih strelskih ligah. V prvi slovenski »A« ligi v streljanju s standardno zračno puško je bil med posamezniki sedmi Robi Markoja iz Turnišča  s 413, 1  krogom. Moštveno so bili Turniščani peti, Tišinčani deveti in Črenšovci enajsti. V prvi »A«  ligi z zračno pištolo  je bil Dominik Vnuk iz Turnišča s 374.krogi peti, Turniščani  so bili  moštveno  šesti.  V prvi »B« ligi v streljanju s standardno zračno puško  je zmagal madžarski reprezentant Peter Somogy član dobrovniškega Jezera s 414,5. krogi, tretja pa je bila Antonija Kosi iz Ljutomera s 410,2 krogoma. Moštveno so bili strelci Jezera iz Dobrovnika šesti.

Na 41. mednarodnem tekmovanju v tradicionalnem karateju   v Rušah  so  med 400 karateisti iz šestih držav tekmovali tudi pomurski karateisti. V katah je osvojil drugo mesto  Matic Novak iz Gornjih Petrovec, tretja v posamičnih  borbah pa je bila  Clarissa Rošker iz Karate kluba Tromejnik iz Kuzme.  V borbah ekipno je tretje mesto osvojil Karate klub Tromejnik.

Na 43. mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Lendave  je včeraj  sodelovalo 295 judoistov iz 34 klubov. Moštveno so v Lendavi  največ medalj zbrali judoisti Kapošvara iz Madžarske pred Judo klubom Lendava in Judo klubom Klima Tratnjek Beltinci. O rezultatih med mladinci in mlajšimi kadeti smo že poročali,  preglejmo zdaj  še zmagovalce    v mlajših kategorijah.  Med starejšimi dečki  sta zmagala: Tilen Forjan in Nejc Kalamar oba iz Beltinec ter med starejšimi  deklicami: Tia Sakač iz Lendave in Leila Mazouzi iz Beltinec. Med mlajšimi dečki so zmagali: Matic Rumež  in Maj Vučko in Gabrijel Lipič vsi  iz Beltinec ter Maj Dervarič in Klemen Vinkovič oba iz Judo kluba Murska Sobota ter  Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin Lendava.  Med mlajšimi deklicami  so zmagale: Iva Küplen iz Murske Sobote, Tinaja Maučec in Vanesa Tkalec obe iz Lendave.  Med  10 letniki  so zmagali: Bor Patrick Burjan in Mai Borovič oba iz Judo kluba Štorkljice Murska Sobota  in Neža Horvat  iz Judo kluba Lendava.

Prvi dan  dvodnevnega nogometnega turnirja »Mlade zvezde 2018«  so  v  Turnišču  tekmovali mladi nogometaši v dveh starostnih kategorijah. Med 9 letniki je zmagala Čarda iz Martjanec, ki je v finalu premagala Lušt Beltince  s 3:1, v tekmi za tretje mesto  so Dogoše premagale Sveto Trojico s 6:1. Najboljši strelec med 9 letniki je bil Blaž Kovač iz Lušta Beltinci. Med 13 letniki  je  v finalu II ekipa Planike iz Turnišča  s 6:0 premagala Vipoll iz Veržeja, v tekmi za tretje mesto  je I. ekipa Planike bila boljša od Lušta Beltinci z 2:0. Najboljši strelec med 13 letniki je bil Sven Lebar iz turniške ekipe.

Na 5. namiznoteniškem turnirju za veterane za lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije je  na  Ravnah na Koroškem  med članicami do 39 let starosti  zmagala Janja Lebarič iz soboškega namiznoteniškega kluba.  Med člani od 50 do 59 let starosti sta  v dvojicah  osvojila prvo mesto Erik Günter z Raven na Koroškem in Igor Vinčec iz Sobote.  Drugo mesto  v starostni kategoriji od 65 do 70 let je zasedel Jože Žekš, tretji v kategoriji   od 50 do 59 let v posamični konkurenci pa  je bil Igor Vinčec.

V 2. državni rokometni ligi za člane sta obe pomurski ekipi ostali brez točk. Velika Nedelja je premagala  radgonski Arcont s 34:29. Za Radgončane so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 10, Matej Rojht 6 in Marko Cotić štiri zadetke.  Rokometaši Ajdovščine  so premagali soboško Pomurje z rezultatom 27:24. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Gregor Gregorec 7, Mitja Kozelj 5 in  Boštjan  Cvetko Žižek 4 zadetke.

Drugi dan državnega prvenstva  v pospešenem šahu na Otočcu so bili v  posamični konkurenci  pomurski šahisti  dvakrat uspešni. Med člani je   postal državni prvak Turniščan Boris Markoja, ki je zdaj član  Železničarskega šahovskega kluba Maribor s 7.točkami, na deveto mesto  se je uvrstil Matej Titan iz Radenske Pomgrada s petimi točkami in pol.  Med članicami je osvojila naslov državne prvakinje Ljutomerčanka Barbara Skuhala, članica Radenske Pomgrada s 7.točkami in pol. Četrta je bila  Lea Števanec iz Rankovec članica kranjskega šahovskega kluba s šestimi točkami in pol in na sedmo  mesto se je uvrstila Maja Vučko iz Ižakovec, članica kočevskega šahovskega kluba s petimi točkami.

V Stranicah pri Celju je bilo območno prvenstvo v šahu na katerem je zmagal Tomislav Špilak, peti pa je bil Bojan Poredoš oba iz Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote.