V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

12 februarja 2018 Šport


Atletski klub Panvita iz Murske Sobote  je na dvoranskem  državnem prvenstvu v atletiki  za mlajše mladince osvojil prvi letošnji naslov državnega prvaka. Jure Šterman iz Atletskega kluba Panvita je v teku na 60 metrov v predtekmovanju tekel  7.07,  v finalu pa je z osebnim rekordom 7.02 zasedel prvo mesto in  osvojila naslov državnega prvaka.

V Murski Soboti je bilo včeraj  končano letošnje 27. državno prvenstvo v dvoranskem hokeju. V finalu je bilo predvsem med člani zelo napeto saj se je finalna  tekma med Lipovci in  predanovskim Triglavom v rednem delu končala 3:3 šele po izvajanju kazenskih strelov so zmagali Lipovci s 5:4 in tako osvojili že 15. naslov državnih prvakov. Najboljši vratar prvenstva je Jernej Vučko, strelec Petar Katovski iz Bolgarije, okrepitev Lipovec in najboljši igralec Martin Mesarič. Med članicami so Moravske Toplice brez posebnih težav premagale Triglav z rezultatom 12:1 in osvojile 9. naslov.  Najboljša vratarka je bila Sandra Dervarič ter strelka in igralka prvenstva Petera Dervarič. Že  ta  četrtek  novi stari državni prvaki  Lipovci odhajajo na    evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju  v Prago.

V   13.kolu prve »B« državne lige v kegljanju sta imeli pomurski ekipo v Črnomlju polovičen uspeh. Moška ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote je premagala Belo Krajino  z rezultatom 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli: Harry Steržaj 608, Jani Steržaj 581 in Milan Kovačič  579 kegljev. Ženska ekipa Bele Krajine pa je premagala Radensko  s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 540, Marika Kardinar 539 in Vlasta Hojnik 502 keglja.

Nogometni klub Planika Turnišče je je včeraj na nogometnem turnirju Mlade zvezde 2018 v Turnišču  gostil nogometaše dveh  starostnih kategorij.  Med 7 letniki je zmagal Vipoll iz Veržeja pred Aluvarjem Gančani, Bistrico in Planiko iz Turnišča. Najboljši strelec je bila Beltinčan Amadej Sraka. Med 11 letniki je zmagal prav  tako Vipoll iz Veržeja pred Nafto 1903 iz Lendave, Aluvarjem Gančani  četrta  je bila ekipa Planike. Med nogometaši je bil strelsko najbolj razpoložen Niko Osterc iz Vipolla. V dveh dneh  je v Turnišču na turnirju Mlade zvezde 2018 sodelovalo blizu 400 mladih igralcev.

V  24.  kolu prve ciprske nogometne lige je Pafos za katerega igra nekdanji nogometaš Mure in Maribora Erik Janža pred domačimi gledalci izgubil proti  vodilni ekipi Apoela z rezultatom 3:2. Erik Janža je za ciprski Pafos, ki je zdaj na 9. mestu, igral celotno srečanje.

V  avstrijskem Stradnu sta se v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi pomerila   tretje ligaška ekipa  Radgone, ki jo zdaj trenira  Jože Sečkar in  drugo ligaška ekipa Farmecha  iz Veržeja pod trenerskim dvojcem: Janko Irgolič – Boris Radoš, izid tekme je bil 1:1. Za Radgono je dosegel  zadetek Borut Bračič, za Veržej pa Jure Volmajer.

Na Otočcu je bil včeraj  tretji zadnji dan državnega prvenstva v hitropoteznem šahu. Izjemen uspeh so dosegli šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote. Ženska ekipa v postavi: Maja Hočevar in Barbara Skuhala je osvojila naslov državnih prvakinj. Izjemen uspeh je uspel tudi moški ekipi v postavi: Denis Gjuran, Jernej in Luka Skuhala in Matej Titan, ki je prav tako osvojila naslov državnega prvaka.  Drugi moštveno  je bil Železničarski šahovski klub Maribor za katerega sta igrala tudi  dva Prekmurca: Boris Markoja  iz Turnišča in Jernej Buzeti iz Rakičana.  Posamično je  v  hitropoteznem šahu Boris Markoja osvojil drugo mesto, Denis Gjuran peti in Matej Titan sedmi. Med članicami  je bila Barbara Skuhala druga, Lea Števanec peta in Maja Hočevar osma.