Domov

Šport in šah

13 februarja 2018 Šport


V prvem kolu mednarodne kadetske lige v rokoborbi so  v Zagrebu med 78 tekmovalci iz 17  klubov   bili uspešni   člani Rokoborskega društva Sobota.   Najbolje se je odrezal Luka Gumilar, ki je v kategoriji do 60 kg zasedel drugo mesto.  Tretji mesti pa sta osvojila:  Nejc Gomboc v kategoriji do 71 kg in Nikola Šimonković v kategoriji do 55 kg. Slovenski rokoborci bodo imeli ob koncu tedna, v soboto,  v Murski Soboti državno prvenstvo za tekmovalce v mlajših kategorijah.

V  Karlovcu  na tekmi evropskega pokala  v kickboxingu  so  med 1878 tekmovalci  iz 28 držav  bili tudi člani dveh pomurskih klubov. Iz Kickboxing kluba  Murska Sobota  je v kick lightu Jernej Horvat med starejšimi  kadeti v kategoriji do 52 kg zasedel   tretje mesto. Denis Červek se je med člani do 84 kg  uvrstil od 9. do 16. mesta. V low kicku  je bil Tilen Džafić v kategoriji do 63  kg  tretji. Med tekmovalci Power kicka iz Murske Sobote  je Giuseppe Caruso zmagal  med veterani v light contactu v kategoriji do 74 kg, tretji pa je bil v kategoriji do 79 kg v point fightingu.

V prekmurskem derbiju  10.kola vzhodne  slovenske super lige v elektronskem pikadu je Pikado klub Slavček v Gornjih Slavečih premagal Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija z visokim rezultatom 13:4. Za zmagovito ekipo Slavčka  je kar štirikrat zmagal Dario Baranja, trikrat sta zmagala:  Tomaž Ullen in Ivo Kolar. Dvakrat je bil uspešen Robert Štertak, zmagala pa je tudi dvojica: Tomaž Ullen in Srečko Šarkezi. Za ekipo Friend’s teama od Svetega Jurija so po enkrat zmagali; Rok Durič, Ciril Flegar, Andrej Bagari in Gregor Gider.

Drugi dan 5. kola v državnih strelskih ligah v Ljubljani so bili pomurski strelci uspešni tudi v mlajših kategorijah .Med mladinci je v streljanju z zračno puško Tišina v postavi: Natalija Gjergjek, Ines Kuronja in Melisa Žalik bila tretja podobno kot posamično Natalija Kosi iz Ljutomera. Med kadeti je zmagal državni reprezentant Jure Sočič iz Murske Sobote, tretji  je bil Leon Režonja iz Turnišča. Moštveno je Strelsko društvo Murska Sobota v  mešani postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in  Danijela Maček osvojilo drugo mesto.  Med pionirkami  so Tišinčanke v postavi: Lina Miholič, Kaja Kolman in Nika Győrek Ficko zasedle drugo mesto.

V 15. kolu območne kegljaške mariborske  lige  je Lendava, ki vodi na lestvici,  na kegljišču Vikenda v Radencih igrala 4:4 proti Fali  iz Vuzenice. Za Lendavo so največ kegljev podrli:  Uroš Zadravec 518,  Jože Horvat 516 in Janez Šimon 510  kegljev.

Na  odprtem amaterskem članskem  prvenstvu v šahu je na Ptuju med  32. šahisti zmagal Luka Šolmajer iz lendavske Rokade s 7.točkami, na 12. mesto se je uvrstil Maj Pečnik iz Radenske Pomgrada s štirimi točkami. Med mladimi šahisti  starimi do 12 let je med 20. šahisti zmagal Liam Lugarič Kotnik  iz Impola s 6.točkami, na tretje mesto  se je uvrstil  Jure Kumin iz soboške Radenske Pomgrada s petimi točkami.