V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

27 februarja 2017 Šport


V zaostalem srečanju  10 .kola mednarodne  ženske košarkarske lige LPI.SI so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje včeraj v Murski Soboti premagale  ekipo Felixa iz Zasavja z rezultatom 58:53. Za Pomurje so največ točk,  k peti zmagi v prvenstvu , prispevale: Alja Samec 20,  Anja Zamuda 16, Nina Domjan 10, Kiara Marinić 6 in Ajda Pejčić 4 točke.

Na 4. mednarodnem  strelskem memorialu Vladimirja Kebra  v Slovenskih Konjicah  je  med članicami  zmagala Saša Marija Ratnik s  tišinskega strelskega društva ,ki je   s standardno zračno puško dosegla nov državni rekord,  v finalnem delu tekmovanja   z  251. krogi  in premagala  aktualno državno prvakinjo  in olimpijko Živo Dvoršak iz Olimpije. Med ostalimi pomurskimi strelci  je med pionirji zmagal  Adam Vrbnjak iz Ljutomera, tretji  je bil Timotej Plahut iz Murske Sobote. Med pionirkami je bila tretja posamično Danijela Maček iz Murske Sobote, moštveno pa so zmagali Ljutomerčani. V razredu open med člani je  bil tretji Igor Makari iz soboškega strelskega društva.

Na mednarodnem tekmovanju karateistov za pokal Nesla Žganka v Velenju so med 460 karateisti iz šestih držav bili med dobitniki medalj tudi soboški karateisti. Med mlajšimi kadeti je v kategoriji do 55 kg v borbah zasedel drugo mesto Niko Zver,  v članski konkurenci  je v kategoriji do 57 kg  bil v borbah  tretji Sebastjan Koltaji. Na tretje mesto  je uspela uvrstitev v  borbah tudi v kategoriji malčic  v kategoriji nad 30 kg  Nisi Kocet, vsi iz Karate kluba Murska Sobota.

V pripravljalni mednarodni nogometni tekmi so igralke Ženskega nogometnega kluba  Teleing GMT v Beltincih premagale zagrebški Dinamo  z rezultatom  7:4. Za Beltinčanke  je trikrat zadela: Biljana Brajdić , dvakrat Tjaša Tibaut in po enkrat: Manja Rogan in Helena Hercigonja.

Na 2. memorialu  Roberta Šabjana in Jožeta Žalika v malem nogometu je v Lendavi zmagala ekipa Nafte 90, ki je najprej igrala z veterani Nafte 3:3 nato pa premagala še veterane Turnišča s 6:1. V tekmi za drugo mesto so bili veterani Nafte boljši od veteranov Turnišča z rezultatom 4:2. Najboljši strelec in igralec na  nogometnem turnirju je bil Danijel Štefulj iz zmagovite ekipe Nafte 90.

Na Ptuju se je v soboto začelo  24. mladinsko državno prvenstvo v šahu v šestih moških in šestih ženskih kategorijah na katerem sodeluje   207 šahistov- Med pomurskimi šahisti  sta  po dveh dneh prvenstva  po dve točki zbrala: Jaka Meglič in Fabijan Marič Vild,  po točko in pol pa Rene Žižek, Jaka Kočar in Luka Skuhala, vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Prvenstvo na Ptuju bo trajalo do petka 3. marca.