V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

14 februarja 2018 Šport


Badmintonski klub Mladost je v Lendavi pripravil mednarodni rekreativni turnir v badmintonu na katerem so sodelovali igralci iz Hrvaške in Slovenije. V posamični konkurenci je   v kategoriji »A« zmagal Dejan Glazer iz Maribora, drugi je bil Mitja Sekereš in tretji Bojan Sekereš oba iz lendavskega kluba. Med članicami je zmagala  Maja Žubrinić iz Zagreba.  V moških dvojicah so bili popolni gospodarji Lendavčani. Zmagala je dvojica Peter Paler – Nejc Šendlinger pred dvojico Robi Doler –  Simon Kezele tretja pa je bila dvojica Sašo Kranjc – Saša Pahor.  V mešanih dvojicah je zmagala dvojica: Andrej Makotar – Veronika Jelen Polak iz Celja pred lendavsko dvojico: Saša Pahor – Martina Bukovec. V Lendavi  se že pripravljajo za letošnjo 13. mednarodno tekmo Srebrna žogica Lendave 2018, ki bo v Lendavi 20. aprila.

Namiznoteniške igralke  puconske Keme so z  ekipo mladink na finalu moštvenega  državnega prvenstva na Ptuju z ekipo Ana Kovačec, Blažka Harkai, Nuša Vogrinčič in Lara Belaj pod taktirko trenerja Mirka Ungerja  osvojile peto mesto. Igralke Keme so v predtekmovanju izgubile proti Ptuju  in Mengšu z rezultatom 5:1 premagale pa so Vesno s 5:1. Z a uvrstitev od 5.do 8. mesta  so mladinke Keme  premagale Muto, Letriko iz Vrtojbe in Vesno iz Zaloga vse  z rezultatom 5:1.  Najboljša igralka v Kemini ekipi je bila Nuša Vogrinčič z osmimi zmagami. Jutri ob  18.uri bo v Kulturni dvorani  v Puconcih  slovesna proslava ob 20 letnici delovanja Namiznoteniškega kluba Kema.

Slovenski  mednarodni nogometni sodniki začenjajo letošnjo sezono že ta četrtek. Na tekmi v ligi Evropa med škotskim Celticom in ruskim Zenitom  bo v četrtek ob 21.uri v Glasgowu na stadionu ,ki prejme 60.000 gledalcev,  glavni sodnik tekme  Koprčan Damir Skomina. Član sodniške ekipe na Škotskem pa bo  tudi Radgončan Robert Vukan, ki bo opravljal nalogo drugega pomočnika.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi za spomladanski del sezone v 2. slovenski ligi je v avstrijskem Stradnu soboška  Mura s 4:1 premagala jesenskega podprvaka lige  ptujsko Dravo z rezultatom 4:1. Za Muro  so dosegli zadetke: Žan Karničnik, Amadej Maroša, Rok Sirk in Luka Šušnjara; za Dravo je dosegel edini zadetek Matthias Fanino.

Mladi rokometaši Arconta iz Gornje Radgone  so v polfinalu »D« skupine državne lige v kategoriji starejših dečkov  v Radencih gostili Branik iz Maribora in iztržili neodločen izid 23:23. Za Arcont so največ zadetkov dosegli: Aljaž Breznik 13, Jure Kutoš in Luka Šadl po tri zadetke. Članska rokometna ekipa Arconta bo tekmo 14. kola v  2. slovenski ligi igrala v Radencih proti Ajdovščini že jutri ob 20.uri.

Na februarskem hitropoteznem, šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Boris Kovač, ki je zbral devet točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Denis Gjuran z osmimi točkami,  tretji pa je bil Mitja Kovač, vsi iz Radenske Pomgrada, s petimi točkami.  V petek ob 16.30 bo Šahovski klub Radenska Pomgrad v gostišču Špirić v Černelavcih  pripravil 4. mednarodni konec tedenski šahovski turnir za leto 2018.