Domov

Šport in šah

15 februarja 2018 Šport


V  drugi avstrijski  badmintonski ligi je Linz za katerega igra Lendavčan Miha Horvat osvojil dve zmagi. V 6.kolu je Linz premagal Alkoven z rezultatom 5:3. Miha Horvat je bil uspešen v dvojicah z Miho Šepcem, premagala pa sta dvojico: Simon Rebhandl  – Andreas Laux z rezultatom 2:1. V  7. kolu  je  bil Linz  boljši od  Olsdorfa z rezultatom 5:3. V igri mešanih dvojic je Miha Horvat z Natalio Peshekhnovo premagal dvojico: Michale Schausberger – Jana Haas z 2:0. Na lestvici vodi Presbaum, ki ima 13 točk, Linz pa se je povzpel na tretje mesto in ima 8 točk.

V drugi kvalifikacijski košarkarski tekmi  za nastop na evropskem prvenstvu je ženska reprezentanca Slovenije , po zmagi proti Franciji , sinoči v Celju premagala še  Romunijo z rezultatom 78:70. Najboljša strelka slovenske reprezentance je bila Teja  Oblak  s 24.točkami, v kadru  članske reprezentance je bila tudi tokrat Tina Cvijanović iz Murske Sobote, ki nastopa za prvoligaško ekipo Mariborčank.

V prijateljski pripravljalni ženski  nogometni tekmi  so avstrijske prvakinje in pokalne zmagovalke  igralke St. Pőltna s Prekmurko Matejo Zver  premagale ekipo Hunagarie  iz Budimpešte z rezultatom 2:1.  Na srečanja je bila izjemno razpoložena Mateja Zver, ki je dosegla en zadetek pri drugem zadetku pa je bila podajalka.

Na igrišču z umetno travo v Lendavi je hrvaški nogometni  drugoligaš Varaždin v prijateljski pripravljalni  tekmi premagal Nafto 1903 z rezultatom 2:0, v prvem polčasu je bil izid  0:0. Za nogometaše  Varaždina sta dosegla zadetka:  Dejan Glavica  v 54.minuti in Mario Brlečić v 65. minuti. Za Nafto 1903 je igral tudi  novinec David Bailo iz Madžarske.

V  Puconcih je bilo končano tekmovanje v zimski malonogometni ligi. V članski konkurenci so zmagali Strukovci ,ki so v finalu premagali  Košarovce s 3:2. V tekmi za tretje mesto so Predanovci bili boljši od  Kuštanovec s 4:0. V veteranski konkurenci  so v  finalu  Radovci premagali  Brezo iz Brezovec s 5:2 ter igrali z Vidonci 1:1. Druga na lestvici Breza iz Brezovec je  v odločilni tekmi premagala tretje Vidonce s 4:0.

V 13.kolu lendavske pikado lige  je vodilna I. ekipa Kvatro Gala iz Doline  premagala Boom bar iz Gaberja z rezultatom 9:8.  Drugi na lestvici Bar Lero  iz Petišovec  je utrpel poraz od lendavske Mansarde z 9:8 tretji na lestvici West Pince pa je premagal lendavski Retro caffe z rezultatom 10: 6.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  Šahovskega društva Železničar v Ljubljani je med 32. šahisti zmagal Matjaž Kodela član Šahovskega društva Rokada iz Lendave, drugi je bil Dušan Mančetič iz Podpeči in tretji Vladimir Slejko iz Postojne, vsi so zbrali po  9 točk in pol.