Domov

Šport in šah

17 februarja 2018 Šport


V drugem kolu evropskega prvenstva Chalenge  I   v dvoranskem hokeju ,ki poteka v Pragi,  so slovenski prvaki Lipovci igrali proti Cardiffu iz Walesa 2:2. Oba zadetka za Lipovce je dosegel Martin Mesarič,ki je bil  tudi najboljši igralec minulega državnega prvenstva.  V tretji tekmi danes dopoldne so Lipovci utrpeli poraz s 3:0 proti  Lousadi iz Portugalske.  Zvečer bodo Lipovci igrali še proti slovaški ekipi  Šenkvice in jutri v zadnji tekmi še proti  madžarski ekipi Soroksari.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, se je na mednarodnem teniškem turnirju v Dohi v igri ženskih dvojic uvrstila v polfinale teniškega turnirja z nagradnim skladom 3,17 milijona dolarjev.  V igri dvojic je bila   naveza Andreja Klepač – Španka Maria Martinez Sanchez v četrtfinalu  boljša od  madžarsko – francoske   dvojice Timea Baboš – Kristina Mladenović z rezultatom 6:2, 3:6 in 10:6.

V 16.kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige so državne prvakinje odbojkarice Nove KBM Branik iz Maribora v Puconcih premagala Roto Kemo z rezultatom 3:1. Za Mariborčanke je k zmagi prispevala 20 točk slovenska reprezentantka Izza Mlakar; pri Roto Kemi pa so zadele največ točk: Iva Škraban 23, Nina Kovač 16 in Adela Pintarič 9 točk.

V 16. kolu tretje slovenske odbojkarske lige za članice je  Ženski odbojkarski klub Sobota sinoči v Murski Soboti premagal Uniforest iz Prebolda s 3:0. Za Sobočanke so največ točk k zmagi prispevale: Katja Saje 14, Pia Puklavec 11, Anja Kolmanič 9 in Ana Babič 6 točk.

Na meddruštvenem tekmovanju v biljardu v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije  je v Kranju med pomurski tekmovalci Dušan Slana, član Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote zasedel tretje mesto.

Odbojkarji Radenec  so v 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod gostovali pri II. ekipi Maribora in zmagali z rezultatom 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec 12, Bogdan Marič 11 in Nik Škerjanec 7 točk.

Selektorka slovenske ženske  nogometne reprezentance  U – 17  Tina Kelemberger  je objavila seznam nogometašic za dve prijateljski pripravljalni nogometni tekmi proti Srbiji v petek 23. in v nedeljo 25. februarja v Stari Pazovi. Med izbrankami slovenske selektorke so tudi Beltinčanke: Luana Zaijmi, Albina Čizmazija, Zale Meršnik, Neli Horfman, Vita Žolek in Špela Pernek. Med rezervami  je še Beltinčanka Eva Vidovič.-

V športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti poteka danes v organizaciji Nogometnega kluba Rakičan  10. Valentinov turnir v malem nogometu za mlade nogometaše.  Najprej so končali s tekmovanjem  mladi skupine U – 9, kjer je zmagal Vipoll iz Veržeja pred Rakičanom, Slatino Radenci in Nogometno šolo Mure. Najboljši igralec je bil Matic Ritonja iz Vipolla in vratar Maj Hakl iz Slatine Radenec. V popoldanskem času igrajo nogometni turnir še  11 letniki.

V   Moravskih Toplicah so   sinoči  slovesno razglasili najboljše športnike v Občini Moravske Toplice v letu 2017  Med športniki je dobil največ glasov modelar Martin Bencik mladinski  evropski  prvak pred igralcem namiznega tenisa Luko Norčičem in  dvigovalcem uteži Juretom Škedljem.  Med športnicami je zbrala največ glasov hokejska reprezentantka Petra Dervarič pred igralko namiznega tenisa Stašo Matis.

Med športnimi društvi je zmagal Hokejski klub Moravske Toplice pred Nogometnim klubom Rotunda iz Sela  in Klubom malega nogometa Filovci.

Nagradili so tudi mlade športnike:  akrobatko Laro Erniša, odbojkarici  Ajdo in Gajo  Kuhar, hokejista Nikolo Preliča, nogometašico Luano Zajmi in atleta Gala Skledarja . Posebni priznanji sta dobila   Klub malega nogometa Sebeborci  za 40 letno delo ter  najboljši  športni  delavec  Pavel  Benkovič iz Bogojine.

Na četrtem  mednarodnem konec tedenskem šahovskem turnirju v Černalavcih je  med 30 šahisti zmagagal Denis Gjuran pred Jernejem Skuhalo oba iz Radenske Pomgrada, oba  sta zbrala po 7 točk. Na tretje mesto se je  uvrstil Darko Supančič iz Branika s šestimi točkami in pol. Četrti je bil na turnirju Matej Titan , peti Boris Kovač in šesti Igor Kos vsi iz Radenske Pomgrada, ki  so zbrali po 6 točk. Najboljša šahistka  je bila Barbara Skuhala iz soboškega kluba  s 5,5 točkami ,ki je bila  osma. Na kadetskem šahovskem turnirju v Černelavcih je zmagal Jure Kumin iz soboškega društva z 9.točkami in pol.