V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

19 februarja 2018 Šport


Na evropskem strelskem prvenstvu v  Győru na Madžarskem je za slovensko strelsko reprezentanco nastopil s standardno zračno puško v kadetski konkurenci v kvalifikacijah za nastop na  mladinskih evropskih igrah v Buenos Airesu  Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota.  Sočič je  kot debitant na evropskem prvenstvu zadel 614,2 kroga in se uvrstil na  15. mesto ; prvo mesto je osvojil  Denis Goncharenko iz Rusije s 623,5. krogi, Sočiča čakajo na  prvenstvu še trije nastopi in sicer dvakrat v mladinski konkurenci  posamično in moštveno in v mešanih parih.

V Braslovčah je bilo državno prvenstvu v kickboksingu  v disciplini light contact in prvi turnir za državni pokal v disciplinah point fighting in kick light na katerem je sodelovalo 132 tekmovalcev  iz 17 klubov.   Na tekmi  državnega pokala sta bila v kick lightu zmagovalca Lea Berke  in Luka Bodanec, v point fichtingu  je bila Kim Kuzmič, vsi iz Kickboksing klub Murska Sobota tretja.Na državnem prvenstvu   v  light contactu je  David Žibrat med člani  v kategoriji do 94 kg postal državni prvak, kar je bila zanj zadnja tekma pred močnim mednarodnim  turnirjem v Amsterdamu 23. marca.  Martina Korošec, oba iz Kickbinsing kluba Pomurje,   je v kategoriji do 65 kg postala državna prvakinja brez borbe.

V zaostalem srečanju mednarodne  ženske ekstra košarkarske lige  je Pomurje v Murski Soboti premagali Žiri z rezultatom 66:34. Za Pomurke so zadele največ točk: Anita Horvat 17, Alja Samec in Nina Domjan po 11, Urška Juteršnik 9 in Mia Žekš 6 točk; pri gostjah je Manca Hafner zadela 6 točk. Na lestvici vodi novomeška Krka s trinajstimi zmagami, Pomurke na tretjem mestu imajo osem zmag.  Naslednjo tekmo  bo   Pomurje igralo  v sredo 21. februarja v Murski Soboti proti košarkaricam Felixsa iz Zagorja.

Na 10. mednarodnem  tekmovanju  v judu za pokal Guštanja v Ravnah na Koroškem so med 134 judoisti iz 25 klubov bili uspešni tudi pomurski tekmovalci.  Med mlajšimi dečki je v svoji težnostni kategoriji zmagal  Tilen  Forjan, drugi  je bil Jan Špilak oba iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.  Med mlajšimi dečki sta bila v svojih kategorijah zmagovalca  Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin Lendava  in Gabrijel Lipič iz Beltinec.  Tretji mesti v svojih kategorijah sta si priborila Beltinčana: Matic Vehab in Nik Maj Vučko. Med mlajšimi deklicami sta osvojili drugi mesti Veronika Horvat  iz Kluba borilnih veščin Lendava in Tinaja Maučec, tretja pa je bila Nela Gerič obe iz Judo kluba Lendava.  Moštveno je zbral največ medalj Proleter iz Zrenjanina, Beltinčani pa so se med 25. klubi uvrstili na  sedmo mesto.

V  25.kolu prve ciprske nogometne lige  je ekipa Pafosa igrala proti ekipi Doxa Kotokopia 1:1. Prekmurec Erik Janža iz Puževec je za Pafos, ki je na devetem mestu ciprske lige, igral celo tekmo,  vseh 90 minut srečanja.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi v Lendavi sta se tretjeigaš  Polana in drugoligaš Farmtech iz Veržeja razšla brez zmagovalca ob izidu 2:2.  Za Polano, ki je vodila z 2:0 sta dosegla zadetka: Mitja Šemen in Rok Žalig; za Veržej pa sta zadela: Tadej Čuk in  novinec iz Bosne in Hercegovine  Elvin Pargar.

Na 6. turnirju štajerske kadetske šahovske lige v Mariboru je med 15 letniki  med 22. šahisti Nejc Hanc iz Osnovne šole Sveti Jurij na Goričkem bil s petimi točkami četrti, Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina pa je bil s štirimi točkami osmi. Med 12 letniki je med 41.šahisti Izidor Casar iz Osnovne šole Bogojina bil  s petimi točkami osmi.