Domov

Šport in šah

20 februarja 2018 Šport


V 12.kolu prve švicarske lige  badmintonu je St. Gallen premagal vodilni Uzwil z rezultatom 5:3. Za  ekipo Uzwila, ki jo trenira in zanjo tudi igra Lendavčan Iztok Utroša,  je  slovenski reprezentant  premagal  Dominika Bütikoferja z rezultatom 21:13 in 21:14. Na lestvici  vodi Uzwil z 31. točkami pred Team Argonio, ki ima 27 točk. Prvenstvo v prvi švicarski ligi se bo nadaljevalo s 13. kolom v soboto tretjega marca.

V  teniškem  turnirju  v  Dohi je Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota v finalu ženskih dvojic s Španko Marijo Jose Martinez Sanchez  izgubila dvoboj proti kanadsko – latvijski dvojici: Gabrijela Dabrowski – Jelena Ostapenko v nizih dvakrat z rezultatom 6:3.

Na pokalni tekmi karateistov zveze WKSA  je v Bogojini  sodelovalo 110 karateistov. Izjemen uspeh so dosegli  člani Karate kluba Murska Sobota, ki so  osvojili devet prvih mest v katah in  pet v borbah. V katah so   bili po pasovih zmagovalci: Jurij Štefanec, Gaja Šinko, Blaž Križanič, Lan Ivančič in Jernej Stvarnik. Med kadeti je zmagal Tilen Jug, pri članicah Tamara Kežmah, med veterankami Katarina Sluga in med veterani Goran Gačević. V športnih borbah  so  v svojih kategorijah,  iz soboškega  karate kluba,  zasedli prva mesta: Luka Šobak, Nino Ratoša, Amadej Tušek, Tomi Rituper in Sašo Mőrec.

V 8.kolu vzhodne slovenske »B« lige v elektronskem pikadu je v derbiju kola  Pikado klub Kocka bar v Renkovcih premagal  Pikado klub Raj od Grada z rezultatom  10:7. Še ostala rezultata: Bar baza  Bad boys  Logarovci – Pinocchio Ivanjkovci  7:10 in DC Panters Moravske Toplice –  Bar baza Devils boys Logarovci 4:13. Na lestvici vodi Pikado klub Kocka bar Renkovci z 19. točkami, na drugem mestu je Pikado klub Raj od Grada zbral 17 točk, tretji Pinocchio Ivanjkovci ima  15 točk.

V 10.kolu pomurske košarkarske lige so bili doseženi naslednji rezultati: Tropicano Bistrica – Lindau Lendava 67:77, Sistemorg Beltinci – Prleški študentski klub Ljutomer 69:73 in Košarkarski klub Ljutomer – Košarkarsko društvo Nona Sobota 82:103. Na lestvici pred finalnim turnirjem vodijo košarkarji None iz Murske Sobote z 19.točkami, drugi je Sistemorg Beltinci s 17.točkami,  tretji Prleški študentski klub Ljutomer, ki je zbral 14 in četrti Košarkarski klub Ljutomer.  Znane so  tako  vse štiri ekipe, ki so se uvrstile v polfinale, ki bo 10. marca;  zaostala tekma  Lindau Lendava  in Košarkarski klub Ljutomer bo v Lendavi v soboto 24. februarja.

V Juršincih je bilo končano v tekmovanje v slovensko goriški šahovski ligi za sezono 2017/2018, kjer je sodelovalo 10 ekip.  Po devetem kolu je prvo mesto osvojila ekipa Šahovske sekcije Petanjci , ki je zbrala 15 točk,  na drugo mesto  se je uvrstila Gorišnica s 13.točkami. Pri zmagovalni petanjski šahovski ekipi  so zbrali največ točk: Gregor Vohl sedem, Jaka Kočar 6,5, Andre Keglević 5,5 in Martin Mohar 5 točk.